ŽENA IZ BOSNE HEROJ U AUSTRIJI Adina sprečila tragediju: Kolega dobio srčani udar, ONA USPELA DA ZAUSTAVI AUTOBUS U PUNOJ BRZINI
Foto: Facebook/Christian Scheider

ŽENA IZ BOSNE HEROJ U AUSTRIJI Adina sprečila tragediju: Kolega dobio srčani udar, ONA USPELA DA ZAUSTAVI AUTOBUS U PUNOJ BRZINI

Bosna i Hercegovina -

Adina Rešidović nikada nije mislila da će obična obuka prerasti u borbu za život. Naime, ova vozačica autobusa iz Bosne i Hercegovine je svojom brzom intervencijom sprečila tragediju širih razmera.

Kako prenose austrijski mediji, tog 13. februara Adina je bila na obuci sa svojim 61-godišnjim kolegom.

Adina je položila za autobus septembra prošle godine i tako ispunila svoje snove. Svega par dana nakon što je dobila posao u Postbusu, ona je krenula na obuku sa radnim kolegama, obilazeći obavezne rute.

Međutim, niko nije mogao ni pretpostaviti da će njen 61-godišnji kolega tog dana dobiti srčani udar za volanom! On je bila dovoljno prisebna, iako još uvek na obuci, i bez oklevanja je reagovala i uspela da bezbedno zaustavi autobus, koji je nastavio da se kreće velikom brzinom.

“Ona je tako sprečila katastrofu. Ogromna sreća je što niko nije povređen”, rekli su gradski zvaničnici Klagenfurta.

Ona je juče primljena u Gradsku upravu Klagenfurta gdje joj je uručena zahvalnica.

“Adina Rešidović je uradila pravu stvar u pravo vreme. Odreagovala je odmah i bez oklevanja. Veoma je bitno ovakve ljude promovisati, ali i zahvaliti im se na njihovoj građanskoj hrabrosti”, rekao je gradonačelnik Kristijan Šejder nakon uručenja zahvalnice.

Kurir.rs/Nezavisne novine

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track