PRETIO DA ĆE PALITI DŽAMIJE ZA ROĐENDAN "ULTRASA": Uhapšen navijač (21) Zrinjskog iz Mostara
Foto: YouTube prtscr / Klix.ba

PRETIO DA ĆE PALITI DŽAMIJE ZA ROĐENDAN "ULTRASA": Uhapšen navijač (21) Zrinjskog iz Mostara

Bosna i Hercegovina -

Istražitelji odseka za sajber kriminal u Federalnoj upravi policije su identifikovali osobu koja je prijetila paljenjem džamija u Mostaru. Pripadnici MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona su tu osobu uhapsili.

FUP je dostavio MUP-u HNK informacije o identitetu osobe, koja je na Instagramu pretila paljenjem džamija na 30. rođendan navijačke grupe "Ultras" iz Mostara, inače najvatrenijih pristalica Zrinjskog.

Policijski službenici MUP-a su na osnovu dostavljenih informacija lišili slobode L. F. M. (2003.) iz Mostara i ispitali u svojstvu osumnjičenog za počinjenje krivičnog dela "izazivanje narodnosne, rasne i verske mržnje, razdora i netrpeljivosti".

O svemu navedenom je podnesen izveštaj Tužilaštvu HNK, a od osumnjičenog je privremeno oduzet telefon, koji će služiti kao dokaz u postupku.

- Federalna uprava policije pomno prati pojave i ponašanja u sajber prostoru s ciljem detekcije pretnji, sprečavanja izvršenja krivičnih dela i procesuiranja lica koji svojim ponašanjem u sajber prostoru počine krivična dela kažnjiva prema odredbama bosanskohercegovačkog krivičnog zakonodavstva - saopštili su iz FUP-a.

Kurir.rs/Avaz.ba

Bonus video:

07:23

AMBASADOR PALESTINE EKSKLUZIVNO ZA KURIR TV: Izrael napravio masakr, ubijaju redom, nisu im svete NI CRKVE, NI DŽAMIJE, NI BOLNICE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja