"I DANAS POSTOJE TENZIJE U BiH KOJE SU IZAZVANE GREŠKOM NATO I EU" Francuski pukovnik se susreo sa Dodikom: "Zadovoljni smo" VIDEO
Foto: Printscreen

"I DANAS POSTOJE TENZIJE U BiH KOJE SU IZAZVANE GREŠKOM NATO I EU" Francuski pukovnik se susreo sa Dodikom: "Zadovoljni smo" VIDEO

Bosna i Hercegovina -

Francuski pukovnik Žak Hogard rekao je danas da postoje tenzije postoje u BiH i da su izazvane greškom EU i NATO.

"Nadam se da će trenutna geopolitičaka dešavanja i promene koje su aktuelne, pomoći da se krećemo u pravcu stabilnosti, međusobnog poštovanja nezavisnosti" poručio je Hogard, nakon susreta sa predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom.

Hogard je izrazio zadovoljstvo zbog posete predsednika Srpske.

"Veoma smo zadovoljni i srećni što smo uspeli da se okupimo oko predsednika Republike Srpske Milorada Dodika koji je bio u poseti Francuskoj" rekao je on.

Higard je naveo da se na sastanku okupilo oko 40 ličnosti iz raznih miljea, a prisutni su bili poliitički zvaničnici, predstavnici medija, kompanija...

"Drago nam je što smo imali priliku da razmenjujemo mišljenja sa predsednikom Dodikom, ministrom za naučnotehnološki razvoj i visoko obrazovanje Republike Srpske Željkom Budimirom i ambasadorkom Bojanom Kondić Panić. Veoma je bitno da Francuska bude upućena u situaciju u Republici Srpskoj i mislim da tome puno može da doprinese razvijanje odnosa između predstavnika Srpske i sagovornika koje imaju na raspolaganju ovde u Francuskoj" istakao je Hogard.

On je rekao da mu je čast bila da ugosti predsednika Dodika i ministra Budimira i da nastave razvoj odnosa i da ti odnosi budu još intenzivniji.

Podsećamo, predsednik Srpske posetu Francuskoj završio je radnim doručkom kod pukovnika Hogarda.

Dodik se juče u Parizu sastao sa francuskim senatorima koje je informisao da Nemac Kristijan Šmit, koji nema legitimitet i legalitet, pokušava da modelira ustavni poredak u BiH i da Republika Srpska, ako Šmit interveniše u vezi sa imovinom, neće imati drugi izbor osim da brani svoj status, tako što će proglasiti nezavisnost.

(Kurir.rs/RTRS/Preneo: A.N.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja