DODIK: Postoji pravni osnov za RAZDRUŽIVANJE Republike Srpske i Federacije BiH
Foto: screenshot Pink tv

DODIK: Postoji pravni osnov za RAZDRUŽIVANJE Republike Srpske i Federacije BiH

Bosna i Hercegovina -

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je, reagujući na saopštenje Delegacije Evropske unije u Bosni i Hercegovini, da nije tačno da ne postoji pravni osnov za razdruživanje.

- Niko nije ni očekivao od Delegacije Evropske unije da se oglasi saopštenjem, ali kad su se već oglasili, onda je trebalo da objasne da li je to što su muslimani uradili u skladu s Ustavom BiH i zašto je njihov ambasador, kršeći Ustav, glasao za rezoluciju i bez usaglašenog stava Predsedništva BiH, naveo je Dodik.

Kako je konstatovao, šta je to nego grubo kršenje Ustava BiH.

- Kada kažu da ne postoji pravni osnov za razdruživanje, ni to nije tačno. Pravni osnov postoji pošto su Republika Srpska i Federacija BiH strane potpisnice aneksa Dejtonskog mirovnog sporazuma, tako da u Delegaciji EU treba da prestanu iznositi lažne tvrdnje.

Na kraju, s takvim stavovima mogu da se nose s tom svojom evropskom perspektivom, poručio je Dodik u objavi na društvenim mrežama.

Delegacija EU u Bosni i Hercegovini je u petak, između ostalog, saopštila da „ne postoji pravni, činjenični ili racionalan osnov za pozive na mirno razdruživanje BiH“.

Kurir.rs/Novosti/Preneo: P. P.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track