PONOVO SLOBODNA: Ćerka Svetozara Marovića puštena iz pritvora!
Foto: Printscreen CdM, Beta

Kratko iza rešetaka

PONOVO SLOBODNA: Ćerka Svetozara Marovića puštena iz pritvora!

Crna Gora -
Posle saslušanja biće odlučeno da li će sadašnji i bivši čelnici budvanske opštine, koji su uhapšeni juče zbog sumnje da su zloupotrijebili službeni položaj biti pušteni na slobodu

BUDVA - Ćerki potpredsednika DPS Svetozara Marovića, Mileni Marović Bogdanović, menadžeru opštine Budva i službenicama opštine Snežani Šćepanović, Milojki Kovačević, Danijeli Marotić i Dragici Popović ukinut je pritvor. Naime, tužiteljka Lidija Vukčević za pet osumnjičenih Budvanki nije predložila produženje pritvoraSudija za istrage Višeg suda u Podgorici Radomir Ivanović zakazao je večeras saslušanje sadašnjih i bivših čelnika budvanske opštine, koji su uhapšeni juče zbog sumnje da su zloupotrijebili službeni položaj. Iz Tužilaštva je u Sud stigao predlog da se ostalim uhapšenima odredi pritvor.

Policija je juče rano ujutro, po nalogu glavnog specijalnog tužioca uhapsila sadašnjeg i bivšeg predsednika budvanske opštine Lazara Rađenovića i Rajka Kuljaču, zatim kćerku i brata Svetozara Marovića, Milenu Marović Bogdanović i Dragana Marovića, kao i aktuelnog savetnika u Vladi Aleksandra Tičića. U ovoj akciji uhapšeni su i ostali službenici budvanske opštine Novak Klisić, Snežana Šćepanović, Milojka Kovačević, Miodrag Samardžić, Milenko Medigović, Danijela Marotić i Dragica Popović, bivši direktor firme "Trejd junik" Goran Bojanić, dok njegov kolega Đorđe Pavlović nije dostupan istražiteljima.

Ova hapšenja rezultat su istrage započete još pre četiri godine, kada se posumnjalo da je budvansko rukovodstvo sa privatnom firmom "Trejd junik" sklopilo dil, koji je, prema dokazim Tužilaštva, za Opštinu štetan čak skoro osam miliona eura. Naime, Opština Budva je prilikom raspodjele prostora u luksuznom centru TQ plaza dobila oko 4.500 kvadrata garažnog prostora, nauštrb ustupanja poslovnog prostora u ovoj površini u korist sporne firme.

Drugi osnov za gonjenje uhapšenih, prema tvrdnjama Tužilaštva, jeste gradnja platoa na Jazu iz 2007. godine, uoči koncerta muzičke dive Madone, kada je navodno mimo zakonskih procedura i sprovedenih tendera taj posao dodeljen privatnoj budvanskoj firmi "Gugi komerc" čiji je investitor Branislav Savić. Time je, kako veruju iz Tužilaštva, Budvi naneta šteta od preko dva miliona evra.

(CdM)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track