OPTUŽEN ZA MILIONSKU PRONEVERU: Predsednik opštine Budva podnosi ostavku!

Poliitka

OPTUŽEN ZA MILIONSKU PRONEVERU: Predsednik opštine Budva podnosi ostavku!

Crna Gora -
Rađenović koji je prošlog četvrtka uhapšen sa nekoliko opštinskih funkcionera i službenika, na taj potez se odlučio iz moralnih razloga

BUDVA - Predsednik Opštine Budva Lazar Rađenović, dostavio je Demokratskoj partiji socijalista (DPS) pisanu ostavku na tu funkciju, a očekuje se da uskoro o svojoj odluci obavesti i lokalni parlament koji treba da je konstatuje.

Rađenović koji je prošlog četvrtka uhapšen sa nekoliko opštinskih funkcionera i službenika, na taj potez se odlučio, kako je istakao u ostavci, isključivo iz moralnih razloga kako bi pomogao prevazilaženju problema u funkcinisanju lokalne samouprave nastale najnovijim dešavanjima.

On je naveo da se ne oseća krivim i da će, kako je naveo, u daljem postupku dokazati svoju nevinost. Ostavku je, kako je napisao, ponudio svojoj partiji upravo iz poštovanja prema građanima Budve koji su mu prethodnih godina ukazivali poverenje.

Podsetimo, crnogorska policija uhapsila je 13 aktuelnih i bivših službenika budvanske opštine koje tužilaštvo sumnjiči da su oštetili gradski budžet za 10 miliona evra. Uhapšeni su pred specijalnim tužilaštvom negirali krivicu.

(RTCG)

Danas odluka o produžetku prtivora budvanskim funkcionerima

Vanraspravno veće Višeg suda u Podgorici danas će odlučiti da li će se sadašnji i bivši funkcioneri Opštine Budva Lazar Rađenović, Dragan Marović, Aleksandar Tičić, Milenko Medigović i službenici Novak Klisić i Miodrag Samardžić braniti sa slobode ili će ostati u o pritvoru.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track