NEREDI U PODGORICI: Policija tukla i novinara Gojka Raičevića, supruzi nije dozvoljeno da ga vidi
Foto: Youtube/Printscreen

Razbijeni protesti

NEREDI U PODGORICI: Policija tukla i novinara Gojka Raičevića, supruzi nije dozvoljeno da ga vidi

Crna Gora -
Mediji su izrazili oštar protest zbog prebijanja urednika portala IN4S

PODGORICA - Nakon jutrošnjih nemilih događaja kada je policija pretukla i privela više lica i organizatora protesta protiv crnogorske vlasti, urednik portala "IN4S", Gojko Raičević, takođe je isprebijan u marici. Kako javljaju tamošnji mediji, policija je Raičevića tukla palicama po bubrezima na putu do stanice policije. Od udaraca je povraćao i potom je izgubio svest, a potom je prevezen u Urgentni centar.

Raičevića je prvo policija ometala u snimanju protesta, a uhapšen je nakon što je odbio da se skloni sa mesta događaja tokom hapšenja poslanika Slavena Radunovića. Ovaj potez naišao je na bezbroj kritika i veliku osudu javnosti. Veliki broj crnogorskih medija izrazio je ogorčenje i najoštriji protest.

"Nije jasno zašto je Raičevic uhapšen a posebno je šokantna činjenica da su ga nakon hapšenja kome se očigledno nije opirao policajci tukli. Takođe je još neobjašnjena činjenica da je pre sprovođenja policijske akcije oboren portal IN4S, kako tvrde iz te redakcije. Neophodno je da državni organi hitno utvrde ko je, na koji način, i po čijem nalogu to uradio mediju koji je izveštavao o protestima, kršeći ustavom zagarantovanu slobodu štampe", ističe se u saopštenju.

Suzana Raičević je kazala da su policajci tukli njenog supruga po telu i da nema vidljivih povreda na licu. Nije joj dozvoljeno da razgovara sa njim, već je čula samo njegov razgovor sa lekarom. Ona je potvrdila je Raičević povraćao i da je primio infuziju, ali da njoj nije bilo dozvoljeno da uđe u sobu koju obezbeđuju četiri policajca, prenose Vijesti.

"Uspeo je samo da mi kaže: Udarali su me mučki", kazala je Suzana Raičević.

(Vijesti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track