OŠUGAVILI SE U BOLNICI: Pet pacijenata u Kliničkom centru pokupilo šugu!
Foto: Thinkstock

Novi skandal u Podgorici

OŠUGAVILI SE U BOLNICI: Pet pacijenata u Kliničkom centru pokupilo šugu!

Crna Gora -
Načelnik Centra za plastičnu hirurgiju KCCG Žarko Borović izjavio je tim povodom da je šuga velika neprijatnost za pacijente , ali da se takve stvari dešavaju svuda u svetu

PODGORICA - Još se nije stišala bura zbog nerazhjašnjene smrti dvogodišnje devojčice a u Kliničkom centru Podgorice izbio je novi skandal zbog pojave šuge kojom je zaraženo nekoliko pacijenata.

Načelnik Centra za plastičnu hirurgiju KCCG Žarko Borović izjavio je tim povodom da je šuga (skabies) velika neprijatnost za pacijente koji su je “pokupili” na odeljenju, ali da nije opasna po život i da se takve stvari dešavaju svuda u svetu.

Vijesti su objavile da je šugom na ovom Odjeljenju zaraženo nekoliko pacijenata. Tokom lečenja jedne pacijentkinje u Kliničkom centru CG, koja je imala šugu, došlo je do zaraze još četiri pacijenta koji su bili u kontaktu sa njom. Trenutno je na bolničkom lečenju u Klinici za dermatovenerologiju jedna pacijentkinja kod koje je potvrđena tkz. Norveška šuga i ona je izolovana. U KCCG poručuju da je opasnost od širenja ove bolesti svedena na minimum.

"U Centu za plastičnu hirurgiju je, kao hitan slučaj primljena je pacijentkinja koja je imala gnojni proces u organizmu koji ju je životno ugrožavao. Pacijentkinja je uz to imala i druge prateće bolesti, a i operisana je od malignine bolesti" kaže se u saopštenju KCCG i dodaje .

"Kod pacijentkinje je tokom liječenja utvrđeno da ima scabies (šugu) nakon čega su odmah sprovedene neophodne mere lečenja i ove bolesti. Takođe je sprovedena izolacija pacijentkinje i, u skladu sa zakonskom procedurom, obaviješten Institut za javno zdravlje", navode u KCCG.

"Na žalost, tokom njenog bolničkog liječenja potvrđena je šuga kod još četiri pacijenta koji su bili u kontaktu sa njom, što nije ništa neobično niti senzacionalno. Ovakve pojave se dešavaju u svim stacionarnim ustanovama širom svijeta. I ovi pacijenti su u dobrom opštem stanju otušteni kući", ističu u KCCG.

Podsjećaju da je šuga zarazna bolest izazvana grinjom, koja je rasprostranjena svuda u svijetu, pa i kod nas u Crnoj Gori. Na bolničkom lečenju u Klinici za dermatovenerologiju još uvek je jedna pacijentkinja kod koje je potvrđena tkz. Norveška šuga i ona je izolovana. Opasnost od širenja ove bolesti svedena je na minimum", uveravaju u KCCG.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track