PREDSEDNIK CRNOGORSKE SKUPŠTINE: Da se što pre odluči o pritvoru Mandiću i Radunoviću
Foto: Facebook/Građanska Alijansa CG

Reakcija

PREDSEDNIK CRNOGORSKE SKUPŠTINE: Da se što pre odluči o pritvoru Mandiću i Radunoviću

Crna Gora -
Ranko Krivokapić pozvao opoziciju u parlamenti i izrazio žaljenje zbog kamenovanja ambasade Albanije

PODGORICA - Predsednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić osudio je pokušaj zauzimanja parlamenta, ako je te namere bilo i tražio da se što pre i bez odlaganja odluči o pritvoru poslanicima Andriji Mandiću i Slavenu Radunoviću.

"Izražavam žaljenje zbog kamenovanja ambasade Albanije. Nadam se da ćemo se vratiti u parlament, demokratija ne poznaje ultimatume. Pozivam sve subjekte da kao sto su sinoć našli vremena za dijalog telefonom da dođu na dijalog u institucije. Kolegijum traži da se što pre identifikuju i privedu svi koji su započeli incident. Čuli ste i nameru policije da se otvore i ulazna vrata, neko je nenamerno ili namerno sprečio da se dođe do dogovora", kazao je Krivokapić i dodao da treba da se što pre odluči o lišenju slobode poslanika.

On je na Kolegijumu predsednika Skupštine kazao da nema potrebe da posreduje EU jer "moramo pokazati da smo sposobni da sami rešavamo probleme".

Predsednik Kluba poslanika DPS-a Milutin Simović je kazao da su na jučerašnjim protestima pokazane prave namere organizatora. On nije želio da komentariše snimke na kojima se vidi da je policija napadnuta kamenicama, molotovljevim koktelom...

(Vijesti.me)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track