CRNOGORSKA OPOZICIJA POZVALA EU U POMOĆ: Traže posredovanje u pripremi novih izbora
Foto: Reuters/Stevo Vasiljević 18 Okt 2015

Opozicono delovanje

CRNOGORSKA OPOZICIJA POZVALA EU U POMOĆ: Traže posredovanje u pripremi novih izbora

Crna Gora -
Opozicionari rekli da će u slučaju izostanka dijaloga bojkotovati naredne izbore i pokrenuti mirne proteste

PODGORICA - Deo opozicije u Crnoj Gori obavestio je danas Delegaciju Evropske unije u Podgorici da zahtevaju formiranje vlade nacionalnog jedinstva koja bi pripremila demokratske izbore u zemlji i zatražio posredovanje Unije u tom dijalogu.

Lideri Demosa Miodrag Lekić, Građanskog pokreta Ura Žarko Rakčević i Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić upoznali su šefa delegacije EU Mitju Drobniča sa svojim viđenjem miniluh protesta, aktuelne situacije i predstavili mu stavove o izlasku iz krize.

Oni su novinarima posle razgovora preneli da su Drobniču rekli da će u slučaju izostanka dijaloga bojkotovati naredne izbore i pokrenuti mirne proteste za koje će tražiti podršku nevladinih organizacija i sindikata. Čelnik Demosa Miodrag Lekić je precizirao da su Drobniču preneli stav "da bi izostanak spremnosti" vladajuće Demokratske partije socijalista (DPS) da se kroz dijalog nađe "za sve prihvatljivo rešenje ili neiskreno prolongira neophodni dijalog, biti jasan znak neodgovornosti i nespremnosti za rešavanje krize".

Demos, URA i Demokrate ogradili su se od protesta Demokratskog fronta i nisu učestvovali u njihovoj organizaciji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track