SRPSKI SVEŠTANIK  IPAK MOŽE U CRNU GORU Džomić: Očekujem da MUP konačno postupi po zakonu!

Sud poništio rešenje Ministarstva policije

SRPSKI SVEŠTANIK IPAK MOŽE U CRNU GORU Džomić: Očekujem da MUP konačno postupi po zakonu!

Crna Gora -
Državu su na ovom predmetu obrukali tipovi kojima su puna usta vladavine prava i jednog dana će zbog toga morati da odgovaraju, kaže protojerej-stavrofor Velibor Džomić

PODGORICA - Šesti put Upravni sud poništio je nezakonito rešenje MUP-a Crne Gore kojim je odbijen zahtev protojereja-stavrofora Velibora Džomića, koordinatora Pravnog saveta Mitropolije crnogorsko-primorske, za odobrenje privremenog boravka.

Njemu je MUP 8. februara ove godine naložio da napusti Crnu Goru istog dana i šest meseci mu nije dozvoljavao ulazak iako mu mera zabrane ulaska nikada nije izrečena!

" Gde je sada i šta posle nove presude može da kaže izvanji ministar unutrašnjih poslova Raško Konjević iz Perina Hana kod Zenice? Zašto je 9. februara ove godine u izjavi drsko obmanuo javnost da ”Džomić nema spor sa MUP-om”, a dobro je znao da je upravni spor pred Upravnim sudom Crne Gore pokrenut protiv MUP-a mojom tužbom koja mu je dostavljena pet dana ranije preko pisarnice? Gde je sada i šta može da kaže nalogodavac Ranko Krivokapić, koji je devedesetih kao rezervista JNA na vojnom "dajcu" i sa "papovkom" junački stizao do Hrvatske?

Kada sam izlazio iz Crne Gore 8. februara izjavio sam da je šesto po redu rešenje MUP-a najnezakonitije od svih prethodnih i da su tokom postupka moja zakonska prava kao stranke brutalno kršena", izjavio je otac Velibor i dodaje " Sa tom praksom je nastavljeno i kasnije kada je Upravni sud doneo sudsko rešenje kojim mi je odobrio ostanak i boravak u Crnoj Gori do okončanja upravnog spora, pa čak i kada je odbio žalbu MUP-a na to rešenje.

Džomić, dodaje da ovom presudom fijasko "nije doživela država Crna Gora, nego izvanjac Raško Konjević, koji je po zakonu odgovoran za rad Ministarstva."

"Državu su na ovom predmetu obrukali tipovi kojima su puna usta vladavine prava i jednog dana će zbog toga morati da odgovaraju. Izvanjac nije imao hrabrosti da potpiše rešenje nego je ispred sebe, bez validnog ovlašćenja, isturio vremešnog Abida Crnovršanina, koji je i u vreme donošenja rešenja u mom slučaju morao biti u penziji po sili zakona. Upravni sud je sve to konstatovao u svojoj presudi. Sve spise iz ovog predmeta ću objaviti u knjizi koja će uskoro izaći iz štampe", poručuje sveštenik Džomić.

Očekujem da u ponovljenom postupku MUP konačno počne da postupa zakonito i da mi odobri privremeni boravak i time okonča svoju bruku koja u mom predmetu traje skoro pet godina. Naravno, MUP je dužan da primeni odredbe Zakona o strancima, koji je važio u vreme kada sam podneo zahtev, tj. postupak mora da okonča po starom, a ne po novom zakonu, podseća Velibor Džomić.
"Presudu Upravnog suda ću dostaviti ombudsmanu kako bi se okončao postupak za utvrđivanje diskriminacije u mom slučaju, a od Tužilaštva očekujem da podigne optužnicu protiv službenog lica MUP-a koje mi je u februaru ove godine ”na reč” zabranilo da ostvarim prava koja mi je priznao sud. Pravda je spora, ali dostižna".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track