VUJANOVIĆ: Nadam se da će opozicioni protesti biti mirni
Foto: AP 26 Avg 2015

Buđenje Crne Gore

VUJANOVIĆ: Nadam se da će opozicioni protesti biti mirni

Crna Gora -
Predsednik Crne Gore Filip Vujanović izjavio je danas da se nada da će protest opozicionog parlamentarnog Demokratskog fronta (DF), u neđelju u Podgorici, biti miran

Vujanović je naglasio da je Crna Gora pokazala da ima demokratski kapacitet da omogući proteste i izražavanje nezadovoljstva, ali da su poslednja okupljanja demantovala organizatore da mogu obezbediti mir i bezbednost.

Demokratski front već duže vreme održava antivladine proteste u Podgorici i drugim crnogorskim mestima u cilju smene aktuelne vlasti i organizovanja fer izbora. Na poslednjem demonstracijama dela opozicije, u prestonici 24. oktobra, došlo je do incidenata učesnika sa policijom, bilo je privedenih i povređenih.

Da će protest DF-a u nedelju biti miran i bez provokacija poručili su danas iz tog političkog saveza i pozvali policiju da postupa profesionalno i "ne dozvoli da se ponove scene od 24. oktobra", prenosi portal Radio televizije Crne Gore.

Poslanica Fronta Branka Bošnjak podsetila je da je za nedelju planirano mirno okupljanje, kada će građani simbolično okružiti institucije sistema koje su, kako je navela, "već zarobljene".

"Na taj način želimo da probudimo savest i vladajuće elite, da shvate da se narod probudio. Nemamo pravo da stanemo, niti želimo da stanemo. Nisu nas uplašili suzavac ni šok bombe", poručila je Bošnjak, pozvala građane da u neđelju dođu na podgorički Trg Republike u 18 sati i naglasila da će to biti mirno okupljanje, bez provokacija.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track