ŠOKANTNO: Neverovatni detalji filmskog bekstva iz zatvora u Bijelom Polju!
Foto: Vijesti/luka Zeković

Policija traga za beguncem

ŠOKANTNO: Neverovatni detalji filmskog bekstva iz zatvora u Bijelom Polju!

Crna Gora -
PODGORICA - Osuđenik Ivan Vujović razoružao je sinoć zatvorske čuvare u Bijelom Polju i naoružan pobegao.

To su sinoć potvrdili iz Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija (ZIKS), rekavši da će ispitati sve okolnosti kako je Vujović došao do oružja, i eventualnu odgovornost službenika zatvora.

Nezvanično, osuđeni za ubistvo Radomira Savovića uspeo je da savlada dvojicu stražara, otme oružje i pobegne iz zatvorskog kruga.

To se odigralo nešto pre 18 sati, nakon što je navodno u pratnji stražara krenuo da obavi telefonski razgovor.

Isti izvor rekao je da je Vujović tada oteo pištolj jednom od čuvara, a potom ih obojicu zaključao u jednu od prostorija.

Tada je uperenim pištoljem naterao službenika na prijavnici da otvori kapiju, a zatim je nestao na ulici.

Zanimljivo je da je Vujović bio čest gost bifea koji smeju da koriste isključivo zaposleni u toj instituciji, ali i da je uz blagoslov službenika koristio mobilni telefon, iako nije bio u grupi kojoj to pravo sleduje.

Vujović je pravosnažno osuđen na 14 godina zbog ubistva Savovića 2008. godine. Ubistvo se dogodilo 7. maja, 2008, kada je Vujović sačekao Savovića da izađe iz picerije "Primicija" i dok je prelazio ulicu, Vujović mu je pritrčao s leđa i ispalio više metaka. Savović je podlegao povredama na licu mesta. U presudi piše da je hice iz pištolja ispalio iz osvete jer ga je stradali prethodno brutalno istukao u Budvi.

(Vijesti.me, Foto: Vijesti/Luka Zeković)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track