Najnovije vesti

ISTORIJSKI DAN: U Crnoj Gori počela sa radom Agencija za sprečavanje korupcije!
Foto: Vijesti/boris Pejović

Pod pritiskom EU

ISTORIJSKI DAN: U Crnoj Gori počela sa radom Agencija za sprečavanje korupcije!

Crna Gora
PODGORICA - U Crnoj Gori počela je s radom Agencija za sprečavanje korupcije, samostalno i nezavisno antikorupcijsko telo.

Agencija će preuzeti poslove Uprave za antikorupcijsku inicijativu i Komisije za sprečavanje sukoba interesa, koje prestaju sa radom, kao i deo nadležnosti Državne izborne komisije.

 

Direktor Agencije Sreten Radonjić rekao je da će agencija imati i nove, mnogo šire nadležnosti predviđene zakonom i naglasio da sa njom počinje nova etapa u sveukupnim naporima Crne Gore na planu suzbijanja korupcije.

 

Agencija će, kako je naveo, biti posvećena ostvarivanju konkretnih i merljivih rezultata u borbi protiv korupcije i doprineće ispunjavanju jednog od glavnih uslova koji se postavlja pred državu u procesu evropskih integracija.

 

Prema njegovim rečima, agencija će doprineti jačanju transparentnosti i zakonitosti rada javnog i privatnog sektora, a time i smanjenju korupcije.

 

"Ne samo od zaposlenih u agenciji, već od svih organa nadležnih za suzbijanje korupcije, očekuje se dosledna i principijelna primena antikorupcijskih zakona i propisa",  poručio je Radonjić.

 

(Dnevni avaz, Foto: Vijesti/ Boris Pejović)

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...