(FOTO) RANOM ZOROM IZAŠLI IZ ZATVORA: Rađenović i Tičić pušteni iz pritvora u Spužu!
Foto: Vijesti/savo Prelević

Budvanska afera

(FOTO) RANOM ZOROM IZAŠLI IZ ZATVORA: Rađenović i Tičić pušteni iz pritvora u Spužu!

Crna Gora -
PODGORICA - Nekadašnji gradonačelnik Budve Lazar Rađenović i bivši savetnik predsednika Vlade Aleksandar Tičić izašli su jutros oko šest sati iz spuškog zatvora.

Budvanima koji su osumnjičeni za višemilionsku malverzaciju istekao je petomesečni pritvor, a tužilaštvo nije tražilo da oni i dalje ostanu iza rešetaka, pa su jutros, dok još nije ni svanulo napustili Spuž.

Tičić je kazao da se ne osjeća krivim, i da očekuje da istraga to i potvrdi, dodajući da se nadao da istraga trajati kraće.

"S obzirom da je predmet verovatno bio i opsežan drago mi je što je toliko dugo trajalo samo iz razloga što se nadam da je tužilaštvo ispitalo sve okolnosti... Nakon istrage koja je sprovedena, svih saslušanih svedoka, svih spisa predmeta i dokumenata, odgovorno tvrdim da moje krivične odgovornosti nema u ovom predmetu. I ja ću to i dokazati. Ne očekujem da se nađem na optužnici. Ali kao što je bilo i u prvom predmetu "Košljun" u kom se ispostavilo ono što sam tvrdio - da sam nevin, takođe i u ovom predmetu odgovorno tvrdim da nemam nikakve krivične odgovornosti, i da nisam bilo kakvu štetu napravio za Opštinu ili za bilo koje drugo lice u ovom predmetu", kazao je Tičić.

Dodao je da sa Specijalnim tužilaštvom nije imao nikakve kontakte osim na prvom saslušanju sredinom avgusta, kada je i uhapšen.

Nakon što je prešao kapiju ZIKS-a Rađenović je kratko kazao da će biti vremena za komentarisanje.

Bivši gradonačelnik Budve juče je sa Specijalnim tužilaštvom potpisao dva sporazuma u priznajnju krivice i nagodio se da odrobija dvije godine zatvora i u budžet uplati 30.000 evra.

(Vijesti, Foto: Vijesti/Savo Prelević)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track