ADVOKAT POTVRDIO: Svetozar Marović već u ponedeljak na slobodi!
Foto: Beta

Izlazi iz Spuža

ADVOKAT POTVRDIO: Svetozar Marović već u ponedeljak na slobodi!

Crna Gora -
PODGORICA - Visoki funkcioner DPS Svetozar Marović nije pregovarao sa Tužilaštvom o eventualnom priznanju krivice, a spuški zatvor mogao bi da napusti već u ponedeljak 18. januara, kazao je njegov advokat Zdravko Begović.

"Nema ništa od toga da je Marović pregovarao sa Tužilaštvom. To su spekulacije", kazao je Begović.

Najizvesnije je da će Marović već u ponedeljak biti na slobodi. Svedoci u istrazi su saslušani, a 17. januara prestaje da važi taj pritvorski osnov.

"Ukoliko ne bude stavljen predlog za produženje pritvora oni će da ga puste. Ali, o tom, potom. Videćemo stav tužilaštva o tome", kazao je Begović.

Specijalni tužilac Milivoje Katnić nije pre nekoliko dana konkretno odgovorio na pitanje da li će tražiti produženje pritvora Svetozaru Maroviću. On je tada pojasnio da je to posebna mera koja se od suda određuje kada je to potrebno radi nesmetanog vođenja krivičnog postupka.

Marović se sumnjiči da je zloupotrebio službeni položaj u slučajevima "TQ Plaza", "Jaz" i "Prijevor", koje je nedavno Specijalno tužilaštvo spojilo u jedan predmet. Okrivljeni su u ovom slučaju, kako se sumnja, oštetili budžet opštine Budva za 11.400.000 evra.

Okrivljeni, njih dvadeset i troje, terete se da su poslednjih nekoliko godina delovali kao kriminalna organizacija u kojoj je svako imao ulogu koju je "odrađivao“ sa funkcije opštinskog funkcionera, radnika ili direktora privatne firme zbog svojih interesa, a na štetu državnog budžeta.

Na čelu kriminalne grupe, sudeći prema istražnim radnjama i iskazima svedoka saradnika, bio je visoki funkcioner DPS-a Svetozar Marović.

On je na sa­slu­ša­nju u Tu­ži­la­štvu ne­gi­rao kri­vi­cu, tvr­de­ći da u spor­nom pe­ri­o­du ni­je oba­vljao funk­ci­ju ko­ju je mo­gao zlo­u­po­trje­bi­ti pri­li­kom pro­da­je ze­mlji­šta u Pri­je­vo­ru.

Ne­du­go na­kon to­ga, nje­gov sin Mi­loš je sa Spe­ci­jal­nim dr­žav­nim tu­ži­la­štvom sklo­pio spo­ra­zum o pri­zna­nju kri­vi­ce.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track