NEĆE JOŠ NA SLOBODU: Svetozar Marović ostaje u zatvoru još dva meseca!
Foto: Profimedia

Produžio pritvor

NEĆE JOŠ NA SLOBODU: Svetozar Marović ostaje u zatvoru još dva meseca!

Crna Gora -
PODGORICA - Viši sud u Podgorici produžio je pritvor visokom funkcioneru Demokratske partije socijalista (DPS) Svetozaru Maroviću za još dva meseca

Marovićev advokat Zdravko Begović rekao je ranije danas da njegov klijent nije pregovarao sa Tužilaštvom o eventualnom priznanju krivice.

Marović se nalazi u pritvoru u Spužu od 17. decembra 2015. godine. On je osumnjičen za zloupotrebu službenog položaja u slučajevima "TQ Plaza", "Jaz" i "Prijevor", koje je Specijalno tužilaštvo nedavno spojilo u jedan predmet. Osumnjičeni u ovom slučaju oštetili su budžet opštine Budva za 11.400.000 eura.

Na teret dvadeset troje osumnjičenih stavljeno je da su posljednjih nekoliko godina djelovali kao kriminalna organizacija u kojoj je svako imao ulogu koju je "odrađivao" sa funkcije opštinskog funkcionera, radnika ili direktora privatne firme zbog svojih interesa, a na štetu državnog budžeta.

Na čelu kriminalne grupe, prema istražnim radnjama i iskazima svjedoka saradnika, bio je visoki funkcioner DPS-a Svetozar Marović. On je na sa­slu­ša­nju u Tu­ži­la­štvu ne­gi­rao kri­vi­cu, tvr­de­ći da u spor­nom pe­ri­o­du nije oba­vljao funk­ci­ju ko­ju je mo­gao zlo­u­po­tri­je­bi­ti pri­li­kom pro­da­je ze­mlji­šta u Pri­je­vo­ru.

U aferama "TQ Plaza" i "Jaz" 13. avgusta uhapšeno je trinaest budvanskih funkcionera. U slučaju "Jaz" osumnjičeni su da su grad oštetili za 2.100.000 eura u korist "Gugi komerca", a u "slučaju TQ Plaza" za skoro osam miliona eura.

(vijesti.me)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track