MARIJA ZAHAROVA: Rusija neće pritiskati CG zbog NATO
Foto: Ps Yt

Unutrašnje stvari Podgorice

MARIJA ZAHAROVA: Rusija neće pritiskati CG zbog NATO

Crna Gora -
Crna Gora je pod uticajem zapadnih pokrovitelja kada je reč o pristupanju NATO, izjavila je portparolka ruskog ministarstva spoljinih poslova Marija Zaharova istakavši da se zvanična Moskva neće mešati u njihove unutrašnje stvari i po tom pitanju neće vršiti pritisak na vladu u Podgorici.

Zaharova je u intervjuu za list Argumenti i činjenice, na pitanje da li će Moskva pomoći Crnoj Gori da donese odluku o pridruživanju NATO, rekla da Rusija neće vršiti pritisak na nacionalnu politiku te zemlje, ali da im ne mogu i neće ni pomoći.

"Možemo da razgovaramo o našim zajedničkim pogledima na nekoliko problema, ali se nećemo mešati u njihove unutrašnje poslove. Kada govorimo o Crnoj Gori, njenom narodu definitivno treba pružiti pravo da odluče", navela je ona istakavši da Moskva smatra da je pritisak koji, kako navodi, Zapad vrši na vlast u Crnoj Gori "pogrešan".

Neprihvatljivo je, kazala je, odlučivati o budućnosti zemlje u ime njenih građana jer je to suprotno osnovama međunarodnih odnosa koje Rusija podržava, preneo je Tass.

NATO je zvanično pozvao Crnu Goru da se pridruži Alijansi početkom decembra prošle godine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track