CRNOGORSKA OPOZICIJA ODRŽALA PROTEST: Hoćemo vladu u kojoj neće biti predsednici stranaka
Foto: Printscreen Twitter

Demokratski front

CRNOGORSKA OPOZICIJA ODRŽALA PROTEST: Hoćemo vladu u kojoj neće biti predsednici stranaka

Crna Gora -
Predstavnici opozicionog Demokratskog fronta održali su večeras protest ispred Skupštšine Crne Gore i pozvali ostatak opozicije da se pridružži protestima.

Oni su saopšštili i da u prelaznoj vladi ne bi trebalo da budu predsednici partija. Demonstranti su nosili crnogorske, srpske, ali i nekoliko zastava sa obeležžjima Srpske radikalne stranke i njenog lidera Vojislava Šeššelja, prenela je RTCG.

Organizatori su saopšštili da je večeraššnji skup jubilarni 30-ti koji organizuje Front. Večeraššnjem protestu, prema oceni novinara, prisustvovalo je nekoliko stotina građana, prenosi RTCG.

Lider Nove srpske demokratije Andrija Mandić kazao je da je vlast verovala da možže da ugasi proteste.

"Našši zahtevi su - obaranje postojeće i formiranje prelazne vlade u kojoj se ne bi nalazio predsednik bilo koje stranke", rekao je Mandić.

On je saopšštio da se pre nekoliko sati vratio iz Moskve, koja je, kako je ocenio, "našša najvažžnija međunarodna adresa", navodi RTCG.

"Jedino je ova Vlada gradila neprijateljske odnose s Rusijom, mi to ne žželimo. Zadovoljan sam kako je predsednik Dume Sergej Nariškin primio našše poruke, a takođe i kako je Nebojšša Medojević predstavio našše ciljeve političarima iz zapadnih zemalja", dodao je Mandić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track