DRAMA U PLJEVLJIMA: Dvostruki ubica postavio eksploziv u kući u kojoj se zabarikadirao!
Foto: Printscreen Vijesti.me

Specijalci pokušavaju da ubede Dragićevića da se preda

DRAMA U PLJEVLJIMA: Dvostruki ubica postavio eksploziv u kući u kojoj se zabarikadirao!

Crna Gora -

PLJEVLJA - Višesatna drama i dalje traje u pljevaljskom naselju Guke gde Specijalna antiteroristička jedinica (SAJ) pregovara sa Goranom Dragićevićem (49), osumnjičenim da je preksinoć u tom gradu ubio bivšu suprugu Slobodanku (39) i njenog muža Radoša Terzića (56).

On se zabarikadirao u staroj kući porodice Knežević u blizini kasarne u naselju Guke. Kako je Vijestima nezvanično rečeno, Dragićević menja odluku o predavanju, jer se plaši za svoj život. Nezvanično se saznaje da je

Dragićević rekao policiji da je na vratima kuće postavio eksplozivne napraveOn je od policije tražio da mu donesu vodu, a do kuće u naselju Guke dolazio je i njegov kum kako bi ga ubedio da se preda. Pripadnici SAJ-a pozivaju Dragićevića da se preda uz obećanje "da mu neće faliti dlaka s glave".

Na licu mesta je oko 20 pripadnika SAJ, koji se s vremena na vreme grupišu na različitim lokacijama.Dragićević je sinoć nekoliko minuta posle ponoći razmenio vatru s policijom u pljevaljskom naselju Guke.Građani svedoče da su se čuli pucnji iz automatske puške i pištoja.

Kuća u kojoj se zabarikadirao Dragićević... (foto printscreen vijesti.me/Goran Malidžan)
Kuća u kojoj se zabarikadirao Dragićević... (foto printscreen vijesti.me/Goran Malidžan)

U selu Crni Vrh nedaleko od granice sa Srbijom, juče oko podne pronađeno njegovo vozilo parkirano pored puta.Policija sumnja da je Dragićević tako hteo da zavara trag. Iz bezbednosnih razloga otkazana je dečija predstava koja je za danas bila zakazana u Pljevljima

Kako prenose lokalni mediji, protojerej Saša Janjić danas je pokuša da pregovara sa osumnjičenim koji je poznat kao veliki vernik. Međutim, Dragićević odbio je da pregovara sa njima i poručio da neće da se preda, ali i da ne namerava da digne ruku na sebe. Posle neuspelog pokušaja pregovora, sveštena lica su napustila mesto događaja.

Tokom dana došlo je i do razmene vatre između jedinice i Dragićevića. Specijalci nisu povređeni, ali se ne zna da li je osumnjičeni ranjen. U kući u kojoj se nalazi Dragićević nema talaca, a napravljen je, kako saznaju Dnevne novine, jak obruč pa on ne može da pobegne. Situacija je pod kontrolom.

Krvava drama dogodila se u ponedeljak oko 21 čas, kada je Dragićević izrešetao Slobodanku Rakočević sa deset metaka ispaljenih iz automatske puške, i to naočigled njihove zajedničke 20-godišnje ćerke. Dragićević je ispalio i dva hica na Slobodankinog muža, Radoša Terzića, sa kojim ona ima maloletnog sina. Jedan metak ga je promašio, dok je drugi bio smrtonosan.(Vijesti.me/ Dnevne novine/CDM)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track