(VIDEO, FOTO) NOVI PROTESTI U PODGORICI:Demokratski front se vraća u Skupštinu!
Foto: Printscreen Vijesti.me

Na zahtev demonstranata

(VIDEO, FOTO) NOVI PROTESTI U PODGORICI:Demokratski front se vraća u Skupštinu!

Crna Gora -

PODGORICA - Oko 300 građana koji su došli na protest Demokratskog fronta ispred Skupštine Crne Gore, podržalo je odluku čelnika da se, na kratko, vrate u parlament.

To znači da će se frontovci posle devet meseci sesti u poslaničke klupe.

foto printscreen vijesti.me
foto printscreen vijesti.me

Razlog je revolt zbog izglasavanja vlade izbornog poverenja o čemu će Skupština raspravljati naredna tri dana. DF poručuje da je to "velika izdaja, a čast i bruka žive doveka". Ukoliko deo opozicije uđe u Vladu Mila Đukanovića, sa skupa poručuju da će se suočiti sa demonstracijama kakve ova država ne pamti.

Deo opozicije oteo je glasove DF-a, kažu organizatori. One koje smatraju izdajnicima prozvali su imenom i prezimenom.

"To su Miodrag Lekić, Goran Danilović, Zoran Miljanić, Radovan Asanović, Dritan Abazović, Miloš Konatar, Darko Pajović, Azra Jasavić i Goran Tuponja. Vidjećemo šta se biti sa SNP-om", poručio je Milutin Đukanović. Na pomen Aleksandra Damjanovića koji je odbio da uđe u vladu, okupljeni su aplaudirali.

"Zajedno sa narodom raskrinkaćemo jednu od najnovijih prevara u istoriji Crne Gore koja se graniči sa državnim udarom", rekao je Đukanović.

Demonstranti su nosili transparente "Ulica je naša nada, da prelazna bude Vlada - Sloboda narodu", "Milo lopove", "Izdaja" i "Za koliko Lekiću? Je li gotovina ili nekretnina?". Na protestu je upaljeno je desetak baklji.

Portparol Demokratske narodne partije (DNP), Milun Zogović, kazao je da "slobodna Crna Gora neće i nikad nije bila na kolenima".

foto printscreen vijesti.me
foto printscreen vijesti.me

"Sutra je na sceni najveća politička prostitucija u državi", rekao je on, pozivajući poslanike da se vrate u Skupštinu.

Branko Radulović kaže da nije imao težeg momenta u životu od onoga, kada je pre nekoliko dana, prisustvovao sednici Kolegijuma predsednika Skupštine. Parlament je nazvao sajovskom zgradurinom i buvljom pijacom.

"Znam da ću tamo ući i sutra, ali na megdan, nikako drugačije", poručio je Radulović.

"Kad se bude glasalo, bićemo ovde da im ne damo Crnu Goru", kazao je on.

DF je na skupu prikazao promotivni film o protestima koje su organizovali od 27. septembra do danas. Nastavak demonstracija najavili su nakon izglasavanja nove vlade. Skup ispred Skupštine je završen oko 21 sat. Poslanici DF-a su kazali da će se vratiti u Skupštinu.

(CdM)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track