SKANDAL U CRNOJ GORI: Penzionisali direktorku jer nije kaznila đake zbog obeležavanja NATO agresije
Foto: Printscreen Gimnazijadg.wordpress.com

sramna odluka

SKANDAL U CRNOJ GORI: Penzionisali direktorku jer nije kaznila đake zbog obeležavanja NATO agresije

Crna Gora -

Direktorka danilovgradske Gimnazije Slavica Pavićević poslata je u penziju odlukom ministra prosvete Crne Gore Predraga Boškovića jer nije htela da kazni đake koji su obeležili godišnjicu NATO agresije na SRJ.

Nastavničko veće Gimnazije "Petar Prvi Petrović Njegoš" jednoglasno je početkom aprila odbilo da raspravlja o kažnjavanju učenika koji su 24. marta puštanjem sirene za uzbunu i avionima od papira obeležili godišnjicu početka NATO agresije na SR Jugoslaviju, navodi crnogorski portal Infos.Profesori su rekli da rasprave o predlogu Ministarstva prosvete da se tim učenicima izreknu vaspitne mere nije ni bilo.Ministarstvo prosvete je poslalo svim članovima nastavničkog veća dokumenta na kojima je trebalo da zaokruže koju vaspitnu meru učenicima treba izreći.

Direktorka Slavica Pavićević je maksimalno podržala učenike, a niko od nastavnika nije hteo da glasa, i svi su vratili prazan papir. Prema informacijama koje je dobio Dan, Pavićevićeva je poslata u penziju odlukom ministra Predraga Boškovića.

Šest učenika danilovgradske Gimnazije iskoristilo je 24. marta školski razglas preko kojeg su pustili sirene za vazdušnu opasnost. Oni su potom u školskom holu pustili i 17 papirnih aviona, u cilju obeležavanja 17. godišnjice od početka NATO bombardovanja.

Objavljeno je da su, povodom odluke ministra, otvoreno pismo potpisali gotovo svi zaposleni u Gimnaziji, a da je ono pročitano na sednici nastavničkog veća 10. maja ove godine.

(rs-sputnik)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track