PODGORICA: Policija zabranila proteste Demokratskog fronta!
Foto: Vijesti.me

kažu nisu ispunjeni zakonski uslovi

PODGORICA: Policija zabranila proteste Demokratskog fronta!

Crna Gora -

PODGORICA - Crnogorska policija zbog bezbednosnih razloga nije odobrila Demokratskom frontu održavanje protesta 21. maja ispred Skupštine Crne Gore, saopšteno je iz tog politčkog saveza

Demokratski front tražio je od policije odobrenje za mirno okupljanje koje su planirali da održe od 17 do 23 časa, međutim, policija im je privremeno zabranila skup, prenela je RTCG.

Rešenje o privremenoj zabrani skupa potpisao je načelnik Centra bezbednosti Podgorica Jovica Rečević. U rešenju piše da se skup ne može održati na mestu i u vremenu u kojem je zakazan, jer nisu ispunjeni zakonski uslovi.

Policija procenjuje da postoji bezbednosni rizik, te da bi moglo da dođe do incidenata na skupu koji je bio najavljen istog dana kada i proslava povodom decenije od obnove nezavisnosti. Policija procenjuje da bi na skup mogla da dođu "bezbednosno interesantna lica", kao i pripadnici nekadašnjeg VII batanjona Vojske Jugoslavije.

Iz DF kažu da je ovo prvi put da prelazna Vlada zabranjuje skup DF-a, kao i da je reč o političkom progonu, prenosi RTCG.

"Obrazloženje za zabranu skupa je neprimereneno paušalno i proizvoljno", poručio je funkcioner DF-a Milutin Đukanović. Novi protest ispred Skuopštine Crne Gore i šetnju, DF je zakazao za 26. maj, kada će biti održana i prva sednica prelazne Vlade.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track