Najnovije vesti

CRNOGORSKI BIZNISMEN TVRDI: Marović je spremao ubistva Kuljače i Olivere Ilinčić
Foto: Printscreen Vijesti.me/luka Zeković

Suđenje Veselinu Mujoviću

CRNOGORSKI BIZNISMEN TVRDI: Marović je spremao ubistva Kuljače i Olivere Ilinčić

Crna Gora
00:00h

Podgoričanin Veselin Mujović negirao je juče da je Svetozara Marovića prevario za  890.000 evra,  ali je zato bivšeg visokog funkcionera  DPS-a Svetozara Marovića  optužio da je pripremao likvidacije bivših saradnika Rajka Kuljače i Olivere Ilinčić.

Mujoviću je juče u podgoričkom Osnovnom sudu počelo suđenje zbog optužbe da je Budvanina prevario tako što mu je uzeo novac, lažno  nudeći pomoć u istragama koje Specijalno tužilaštvo vodi ili je vodilo  protiv Marovića  i članova njegove porodice.

Tvrdi da je on tužilaštvu dostavio  dokaze o milionskim krađama u Budvi i da zbog toga suđenje doživljava kao hajku i progon od nekadašnjeg predsednika državne zajednice Srbija i Crna Gora. Prepričao je da je sa Marovićem obnovio kontakt pre dve, tri godine kada je pokušavao da između političara i Ilinčićeve reši spor “težak” 12 miliona evra, u vezi sa zemljišnom parcelom kod hotela Splendid.

"Imao sam punomoćje od Olivere Ilinčić da rešim spor koji je  imala sa Marovićem. Tim povodom sam dva puta boravio u Parizu i saznao za brojne nezakonitosti koje su se ticale finansijskih malverzacija vrednih 400 miliona evra. Kada su Marovići za to saznali, čuo sam da je Đorđina Marović rekla da sam ubačeni element od strane premijera Mila Đukanovića i glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića kako bi uhapsili članove porodice Marović. Ja sam osoba koja je  Maroviću zakazala sastanak sa tužiocem Katnićem i znam da se prilikom tih razgovora on saglasio da prizna krivicu,  odleži pet godina zatvora i vrati osam miliona evra", kazao je Mujović juče na sudu.

Foto: Vijesti.me/ Savo Pelević
Foto: Vijesti.me/ Savo Pelević

Mujović je sudiji rekao da on nije  inicirao priču na temu pomoći u postupcima koji se vode protiv članova porodice Marović, naglašavajući da je zapravo Svetozar konstantno insistirao da njegove poruke prenosi Milu  Đukanoviću.

"Sa Đukanovićem sam prijatelj 25 godina, pa to nisam želeo da uradim. U taj prijateljski odnos nisam  hteo da mešam ovo. Ja i Marović jedino smo  razgovarali o tome da ga povežem sa  Katnićem i da mu pomognem oko švajcarske banke... Iniciranje susreta sa Milivojem Katnićem tražio zato što je znao da sam  dobar sa premijerom koji je na to mesto postavio Katnića”, rekao je.

Kazao je da je Svetozara Marovića i Oliveru Ilinčić prijavio tužilaštvu  onog trenutka kada je shvatio da ga lažu: "I kada sam shvatio da oboje razmišljaju da angažuju ljude da likvidiraju suprotnu stranu”.

On je dodao i da mu je Marović ponudio da se sastanu u Milanu u Italiji.

"Ponudio mi je da se sretnemo u Italiji u Milanu i da se dogovori  jedan posao kako bi se uklonio Rajko Kuljača da više ne bi svedočio".

Mujović je negirao i drugu tačku optužnice - da je i od oca nekadašnjeg gradonačelnika Budve  Ljubomira Rađenovića uzeo 20.000 evra.

"Nisam uzeo ni evra kako bi njegov sin izašao iz pritvora. Pomogao sam mu kako bi izbegao neke afere koje mu je spremao  Marović, a uticao sam preko njega da mu sin Lazar potpiše sporazum o priznanju krivice. Novac koji se spominje u iznosu od 20.000  evra  nema veze sa postupkom, već je to bio novac za veštačenje”.

On je kazao da ima dokaze koji potkrepljuju njegovu priču:

"Imam 700 papira koji potvrđuju sve moje tvrdnje", rekao je Mujović.

Suđenje se nastavlja 15. decembra.

Bogdanović: Mujović laže, volšeban pokušaj političkog spina

Gradonačelnik Cetinja Aleksandar Bogdanović kazao je da sa indignacijom odbacuje tvrdnju Veselina Mujovića, koji je ga je pominjao tokom suđenja. "Vjerujem da je ovo samo loše izrežiran i volšeban pokušaj političkog spinovanja, i dovođenja imena Aleksandra Bogdanovica u bilo koji kontekst vezan za ovaj slučaj, jer se tiče moje časti i ugleda, ali drugi dio na sebe moraju preuzeti nadležne institucije Crne Gore", kazao je Bogdanović.

LISTA PREVARENIH SVE DUŽA: Crnogorski biznismen Veselin Mujović uzeo pare i Piksiju i Miškoviću...!

(VIDEO) UHAPŠEN CRNOGORSKI BIZNISMEN: Marović dao 800.000 evra Mujoviću da ne bude uhapšen!

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...