Najnovije vesti

IVAN BRAJOVIĆ IZABRAN ZA PREDSEDNIKA SKUPŠTINE: Nova crnogorska vlada biće izabrana u ponedeljak
Foto: Anadolija

Lider SD

IVAN BRAJOVIĆ IZABRAN ZA PREDSEDNIKA SKUPŠTINE: Nova crnogorska vlada biće izabrana u ponedeljak

Crna Gora

Skupština Crne Gore danas je za svog predsednika izabrala lidera partije Socijaldemokrate (SD) Ivana Brajovića koji je rekao da će parlament pod njegovim rukovodstvom odlikovati ozbiljnost, stručnost, efikasnost i profesionalizam.

Sednici Skupštine nije prisustvovala opozicija koja je ranije najavila bojkot rada parlamenta, jer je nezadovoljna ishodom parlamentarnih izbora koji su održani 16. oktobra.

Brajović je rekao da je odluka opozicije na njoj da li će učestvovati u radu Skupštine, ali da ih rado očekuje. Parlamentarnu većinu u Skupštini od 42 poslanika čine Demokratska partija socijalista (DPS), SD, zatim, Bošnjačka stranka (BS), Hrvatska građanska inicijativa (HGI) i koalicija Albanci odlučno.

Foto: Anadolija
Foto: Anadolija

Te partije će, kako je najavljeno, formirati i novu Vladu Crne Gore, čiji je mandatar zamenik predsednika DPS Duško Marković.

Nova crnogorska vlada će, prema najavama, biti izabrana u ponedeljak, 28. novembra. Brajović je u obraćanju poslanicima Skupštine, rekao da "nema poteza kojeg bi se postideo" u svojoj 27-godišnjoj političkoj karijeri.

Ivan Brajović, Foto: Anadolija
Ivan Brajović, Foto: Anadolija

Njegov partijski kolega Vujica Lazović je u obrazloženju predloga da Brajović bude predsednik Skupštine rekao da novi šef crnogorskog parlamenta garantuje nastavak procesa koji predstavljaju strateške ciljeve Crne Gore.

Brajović je dugi niz godina bio visoki funkcioner Socijaldemokratske partije (SDP), na čijem je čelu Ranko Krivokapić. Oni su se politički razišli u januaru ove godine, kada je grupa poslanika SDP, okupljena oko Krivokapića, glasala protiv poverenja Vladi Crne Gore.

Ivan Brajović i frakcija SDP okupljena oko njega podržali su Vladu Mila Đukanovića.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...