ČETVRTI MONTENEGRO PRAJD: Evo koji političari će predvoditi Povorku ponosa u Podgorici
Foto: Vijesti/Luka Zeković

Proslava

ČETVRTI MONTENEGRO PRAJD: Evo koji političari će predvoditi Povorku ponosa u Podgorici

Crna Gora -

Povorka ponosa LGBTIQ osoba "Montenegro Prajd", četvrta po redu, biće održana danas u Podgorici. Povorku čiji je slogan "Podrška – Porodična vrijednost” organizuje nevladina organizacija Kvir Montenegro.

Ušečće na povorci su u ime crnogorske Vlade najavili ministri za ljudska i manjinska prava i kulture, Mehmed Zenka i Janko Ljumović. Povorci će, kako je najavljeno, prisustvovati predstavnici većine političkih partije i civilnog sektora.Program povorke, osim šetnje, uključuje Matine za decu, Food i Art market, izložbu fotografija i žurku za učesnike Povorke i prijatelje LGBTIQ zajednice.

Delovi više podgoričkih bulevara i ulica biće danas zatvoreni od devet do 15 sati zbog održavanja Povorke ponosa.Iz Uprave policije saopšteno je da će od devet do 15 sati biti zatvoren Bulevar Svetog Petra Cetinjskog od ukrštanja sa Ulicom Marka Miljanova do Ulice Ivana Milutinovića, bulevar Stanka Dragojevića, Ulica Slobode.

Biće zatvorene i Vučedolska ulica do ukrštanja sa Ulicom Slobode, Njegoševa do ukrštanja sa Bulevarom Svetog Petra Cetijnskog i Ulica Kralja Nikole od hotela Nikić do hotela Hillton.

Policija, kako su kazali, ukoliko to bude bilo potrebno, može u tim periodu zatvoriti i druge ulice u centru Podgorice.

(Vijesti/Foto: Luka Zeković)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track