EKSPLOZIJA MU OTKINULA OBE NOGE: Ubica pritisnuo taster kad su Sekulović i Koraćeva ušli u auto
Foto: Vijesti.me/ Savo Prelević

Istraga potvrdila

EKSPLOZIJA MU OTKINULA OBE NOGE: Ubica pritisnuo taster kad su Sekulović i Koraćeva ušli u auto

Crna Gora -

Napad na dvoje vršnjaka i komšija dogodio se u kvartu gde su oboje odrasli i ispred škole u kojoj su u istoj generaciji završili osnovno obrazovanje.

Daljinskim upravljačem aktivirana je eksplozivna naprava jake razorne moći postavljena ispod parkiranog "megana", u trenutku kada su Podgoričanin Đorđe N. Sekulović (30) i njegova prijateljica Jelena Korać (31) seli u automobil.

"Stoprocentno smo sigurni da je daljinskim ili putem telefona aktiviran eksploziv ispod megana”, kazao je stručnjak za eksplozije Rašo Popović.

Eksploziv je bio zakačen za patos automobila, tačno ispod vozačevog sjedišta.

Đorđe Sekulović preminuo je juče ujutro u Kliničkom centru od posledica bombaškog napada, dok je devojka zadobila teške povrede obe noge, oka i desne šake, ali je nakon višesatne operacije sinoć bila u stabilnom stanju na Odeljenju intenzivne njege.

Načelnik Intenzivne njege KC Zoran Jovančević kazao je da su teške povrede obe natkoljenice dovele do iskrvarenja i smrti muškarca.

O količini postavljenoj na automobil najbolje govori podatak da su u detonaciji otkinute obe noge Sekuloviću, a da je udarni talas njegovo telo izbacio nekoliko metara dalje od vozila.

Teško povređena devojka ostala je zarobljena u raspolućenom “meganu”, tako da su vatrogasci morali da seku lim kako bi je izvukli iz automobila u plamenu.

“Devojka je zapomagala. To je bilo najezivije nešto što sam vidEo i čuo u životu”, ispričao je stanar obližnje zgrade.

Ekipa za uviđaje iz Forenzičkog centra satima je nakon bombaškog napada uzimala tragove sa mesta novog bombaškog obračuna.

(Vijesti.me)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track