(FOTO) OVOGA NEMA NI U AFRICI: Raspada se most na jednom od važnijih magistralnih puteva
Foto: Facebook Printscreen

Vlasti poručuju da nema opasnosti

(FOTO) OVOGA NEMA NI U AFRICI: Raspada se most na jednom od važnijih magistralnih puteva

Crna Gora -

“Ni u Zimbabveu nije ovako. Dok neko ne pogine”. “Sramota, ovo nema ni u Africi”. Tako građani komentarišu zastrašujuću sliku mosta na putu Bar-Ulcinj u mestu Dobra Voda, Ujtin potok.

Na sredini mosta se pojavila ogromna pukotina, ali uprkos tome vozila tuda prolaze svakodnevno.Most u Dobroj Vodi je bezbjedan. Crnogorsko ministarstvo saobraćaja saopštilo je za Cdm kako je most siguran nakon što je portal objavio sliku mosta na kojoj se jasno vidi zjapeća pukotina.

Posle dojave da je ugrožena stabilnost mosta Ujtin koji se nalazi na magistralnom putu M-1 deonice Bar-Ulcinj, inspekcija je izašla na teren.

“Na osnovu vizuelnog pregleda može se konstatovati da na mostu postoje manja oštećenja koja je neophodno sanirati, ali trenutno ne predstavljaju opasnost po stabilnost mostovske konstrukcije i saobraćaja na njemu”, jasno poručuju u Ministarstvu.

U ovom vladinom resoru objašnjavaju da most Ujtin u konstruktivniom smislu predstavlja kontinualni nosač preko pet polja.

“Most je ukupne dužine 150m sa dve saobraćajne trake i pešačkim trakama. Most je u blagoj krivini sa poprečnim i podužnim nagibom. Na cca 5,0m od trećeg oslonca most je dilatiran (razdvojen) što laičkoj javnosti daje pogrešnu sliku u pogledu njegove stabilnosti”, obajšnjavaju oni.

Ističu i da na kolovoznoj površini nisu primećene deformacije koje bi upućivale na bilo kakve nestabilnosti elemenata mosta (ploče i glavnih nosača).

(cdm)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track