TEROR PASA LUTALICA U ROŽAJU: Dečak se spasao u poslednjem trenutku
Foto: Profimedia

Veliki problem

TEROR PASA LUTALICA U ROŽAJU: Dečak se spasao u poslednjem trenutku

Crna Gora -

Čopor pasa lutalica juče ujutro u centru Rožaja napadao je redom prolaznike koji su bežali u obližnje lokale.

Očevici tvrde da su psi umalo povredili osmogodišnjeg dečaka koji se spasao tako što je utrčao u zgradu.

"U poslednjem trenutku se spasao, a kako su bili razjareni mogli su ga rastrgnuti. Psi, njih desetak, su potom nastavili na gradskom trgu da laju na prolaznike koji bi se ili ukopali na mestu ili bežali u lokale na sigurno", tvrdi jedan od očevidaca.

Foto: Vijesti.me/ čitalac
Foto: Vijesti.me/ čitalac

U poslednjih godinu dana na rožajskim ulicama je sve više pasa lutalica. Idu u čoporima, a najbrojniji i najbučniji su u kasnim večernjim i ranim jutarnjim satima.

"Tada je naprosto strašno naći se na ulici. Ima ih svuda, i u centru grada i u prigradskim neseljima. Posebno je opasno u mračnim ulicama. Kao što vidimo niko ništa ne preduzima po tom pitanju. Moj komšija je išao da prijavi u Opštinu. Slali su ga od kanclarije do kancelarije i na kraju ništa nije uradio. Ili nisu uspeli da mu objasne ili nije shvatio ili stvarno za njih niko nije nadležan. Čak su mu kazali da pse dovozi neko iz Berana, jer u njihov azil ne mogu svi da stanu", kazao je očevidac jučerašnje drame.

Direktor Komunalne policije Demir Nurković rekao je da je van Crne Gore i da će na pitanja odgovoriti sledeće nedelje, ali i uputio na Sekretarijat za planiranje, uređenje prostora i zaštitu životne sredine, odakle nisu odgovorili na pitanja.

Rožajski parlament prošle godine je usvojio odluku o izgradnji azila za pse. Tada su to obrazložili obavezom koja je opštinama nametnuta u okviru pregovora za pristup EU, ali od tada ništa nije urađeno.

(vijesti.me)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Kurir TV: Kako se odbraniti ako Vas pas napadne?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track