SAD NEMA NAZAD: Crna Gora od 5. juna i formalno postaje članica NATO pakta
Foto: RTRS

Zvanično pristupaju alijansi

SAD NEMA NAZAD: Crna Gora od 5. juna i formalno postaje članica NATO pakta

Crna Gora -

Crnogorski premijer Duško Marković izjavio je posle razgovora sa američkim državnim sekretarom Reksom Tilersonom da će Crna Gora formalno postati članica NATO 5. juna, javila je RTCG.

"Ovo je bila prilika da otvorimo sva pitanja kako naših bilateralnih odnosa, ali i ona koja se tiču Zapadnog Balkana, Evropske unije i sveta", rekao je Marković.

Marković je rekao da je Crna Gora "poslednjih 15 godina mira i stabilnosti iskoristila na najbolji način", dodajući da će njegova zemlja 5. juna najverovatnije i formalno postati članica NATO.

On je ocenio da crnogorsko-američki odnosi imaju zadovoljavajuću dinamiku, što se posebno pokazalo brzom ratifikacijom Protokola o pristupanju Crne Gore NATO-u.

"Razgovarali smo i o pitanjima koja se tiču stabilnosti i mira na Balkanu, kao uslova za evroatlantsku perspektivu, u okolnostima kada se dešavaju zabrinjavajući trendovi, kada imamo sve više nestabilnosti. Saglasili smo se da je, pre svega, na balkanskim liderima odgovornost da sami pronalaze rešenja za viziju Balkana, koja će biti evropska i evroatlanska", rekao je crnogorski premijer.

(Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track