MAROVIĆI RASPRODAJU IMOVINU U CRNOJ GORI: Stan u Budvi prodaju za milion evra!
Foto: Printscreen CdM Beta

Bežanija

MAROVIĆI RASPRODAJU IMOVINU U CRNOJ GORI: Stan u Budvi prodaju za milion evra!

Crna Gora -

Budvanin Miloš Marović za milion evra prodaje luksuzni dupleks od 480 kvadrata u zgradi nadomak Autobuske stanice, u kojem mu žive roditelji.

Kako "Vijestima" potvrđeno iz više izvora, novopečeni državljanin Srbije to radi navodno da bi njegov otac Svetozar Marović po pravosnažnoj presudi državi vratio oko 1.100.000 eura koje je stekao kriminalom.

Prodaja je aktuelizovana nakon što je pre nekoliko dana na zahtev Specijalnog tužilaštva skinuta hipoteka sa stana na petom spratu od 287 kvadrata, koji je uknjižen na firmu u kojoj je Miloš akcionar.Iznad tog stana je potkrovlje - mansarda od 193 kvadrata, uknjižena na ime mlađeg Marovića.Iako se u katastru vode kao dve odvojene stambene jedinice, reč je o jedinstvenom komfornom stanu, dupleksu koji se prostire na gotovo 500 kvadrata sa nekoliko kupatila.

Prethodnih godina taj prostor delili su doskorašnji funkcioner Demokratske partije socijalista (DPS) i njegova supruga Đorđina Marović. Zgradu je gradila firma u kojoj je Miloš akcionar. Reč je o kompaniji koja je u vreme građevinskog buma bila jedna od vodećih u Budvi.Osuđeni Miloš Marović godinama se, između ostalog, bavio i građevinskim biznisom.

Stan na vrhu zgrade luksuzno je opremljen, a Svetozar je govorio da je najponosniji na biblioteku od nekoliko hiljada knjiga. Njegov sin pre nekoliko meseci prodao je i stan na trećem spratu od 75 kvadrata, u kojem je do pre godinu živeo sa svojom suprugom i decom.

Nakon što je on uhapšen zbog kriminalnih aktivnosti a potom i njegov otac, kompletna familija se nakon izlaska na slobodu seli u Beograd. U centru su grada srpske prestonice, u svom stanu u zgradi koju je gradila kompanija "Tradeunique" Mirka Latinovića, koja je gradila i budvansku TQ PlažuZbog nezakonitih poslova oko izgradnje i raspodele prostora u tom kompleksu, stariji Marović je pravosnažno osuđen... Latinović je u tom predmetu bio svjedok saradnik.

Miloš je nedavno uplatio državi 385.000 evra na osnovu pravosnažne presude, po sporazumu o priznanju krivice - da je učestvovao u malverazcijama oko kupoprodaje 26.000 kvadrata zemlje na Jazu.

Preostalo je da odrobija još 11 meseci, ali on je u međuvremenu dobio srpsko državljanstvo i njegovi pravni zastupnici traže da u toj zemlji odsluži kaznu. Plan je da to "odradi" u kućnom pritvoru.

Za njegovim ocem nedavno je raspisana međunarodna poternica zbog izdržavanja zatvorske kazne od tri godine i devet meseci..

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track