PLANIRA POVRATAK U POLITIKU: Momir Bulatović pikira mesto predsednika Crne Gore!
Foto: Nemanja Pancic

Crnogorska štampa najavila

PLANIRA POVRATAK U POLITIKU: Momir Bulatović pikira mesto predsednika Crne Gore!

Crna Gora -

PODGORICA - Nekadašnji predsednik Crne Gore i nekada premijer SR Jugoslavije Momir Bulatović, koji smatra da je granica između Srbije i Crne Gore neprirodna, vraća se u politiku i postoji mogućnost da bude predsednički kandidat opozicionog Demokratskog fronta na izborima naredne godine.

"Kada sam na Dan pobede protiv fašizma bio u Moskvi, obećao sam sebi da ću, kad se vratim u Crnu Goru, da se pridružim političkim snagama i pokretima koji će se mirnim i demokratskim sredstvima boriti protiv sramne odluke o ulasku Crne Gore u NATO. Jer, baš NATO je vojni savez koji predstavlja savremeni vid fašizma", naveo je Bulatović nedavno u intervjuu Sputnjiku.

Podgoričke Dnevne novine konstatuje da Bulatović u tom intervjuu, istina, nije govorio o mogućoj kandidaturi, ali se, tvrde, u krugovima u Demokratskom frontu već priča o toj mogućnosti. I liedri DF-a Andrija Mandić i Milan Knežević su svoje nedavno putovanje u Moskvu obrazložili time da traže najboljeg "nezavisnog" kandidata kojeg bi ovaj politički savez podržao.

Na pitanje znači li to da se vraća aktivnije i u dnevnu, stranačku politiku, Momir Bulatović kaže da postoje neka pitanja koja su iznad strančarenja.

"Toliko sam dugo bio u dnevnoj politici Crne Gore da mislim da sam dosadio i bogu i narodu. Ali, dužan sam da iznesem svoj stav, da podržim one političke pokrete kojih ima jako mnogo u Crnoj Gori i koji su sve snažniji. Nema potrebe da se neko iz političke penzije vraća i da navraća vodu na svoju vodenicu. Politikom se bave sujetni ljudi, a ja sam svoju sujetu davno, davno proživio", istakao je on.

"Zvanično, teško je da se u kratkom roku sve vrati na svoje. Razbijena čaša teško se sastavlja. Sebe ubeđujem da smo u jednoj državi i da praktično sve treba da funkcioniše kao što sada funkcionišu Srbija i RS", naveo je Bulatović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track