VODE SVOJU POLITIKU: Herceg Novi ukida sankcije Rusiji
Herceg Novi Printscreen YB, Foto: Printscreen

INICIJATIVA

VODE SVOJU POLITIKU: Herceg Novi ukida sankcije Rusiji

Crna Gora -

HERCEG NOVI - Dok budem na čelu ove Skupštine ona neće raspravljati o drugim temama, osim o lokalnim koje su u interesu grada, a izbor predsednika Opštine je lokalno pitanje, rekao je predsednik SO Herceg Novi Miloš Bigović (PzP).

On je kazao da pitanja koja prevazilaze nadležnost lokalne uprave "treba da se rešavaju na nekim višim instancama".

" Ukoliko neko želi da se bavi pitanjima koja nisu lokalnog nivoa u našem parlamentu, onda direktno radi za one kojima je cilj dalje pustošenje novskih resursa. Mi smo na lokalnom nivou pristali da sarađujemo sa partijama među kojima ima i onih sa kojima imamo krupne ideološke razlike u pogledu prošlosti i budućnosti Crne Gore, zbog rešavanja nagomilanih lokalnih i komunalnih problema. Ko će da se bavi svetskim nadgornjavanjima neka mu je sa srećom, samo onda bez nas", poručio je Dragan Šimrak, odbornik koalicije SDP URA.

"To su apsolutno sulude teme o kojima novski parlament niti može niti ima snagu da se izjašnjava", istakao je Jovan Subotić, odbornik Novske liste.

Odbornica Nove srpske demokratije Simonida Kordić je utvrdila da je za tu partiju prihvatljivo da opštine u kojima je opozicija na vlasti usvoje Deklaraciju kojom podržavaju ukidanje sankcija Rusiji.

Kandidat za predsednika Opštine Stevan Katić (Demokrate), Danijela Đurović iz SNP-a kao ni Živko Krunić, odbornik DF-a (DNP) nisu želeli da komentarišu inicijativu da se u hercegnovskoj skupštini usvoji deklaracija o ukidanju sankcija Rusiji.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Ko je rekorder u dodeli odlikovanja, a nije Nikolić?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track