(VIDEO) CRNOGORSKE MAJKE BESNE ZBOG UKIDANJA NAKNADA: Blokirale centar Podgorice i pokušale da probiju policijski kordon!
Foto: Printscreen Youtube vijesti.me

PROTEST PRED

(VIDEO) CRNOGORSKE MAJKE BESNE ZBOG UKIDANJA NAKNADA: Blokirale centar Podgorice i pokušale da probiju policijski kordon!

Crna Gora -

PODGORICA - Crnogorski parlament usvojio je danas Predlog zakona o izvršenju odluke Ustavnog suda od 19. aprila kojim se ukidaju nadoknade za majke sa troje i više dece i uređuje pravni status korisnica tog prava.

Kada su čule da su ostale bez naknada, došlo je do manjeg incidenta, kada su pojedine majke prskale vodom policajce i pokušale da sruše zaštitnu ogradu ispred Skupštine i probiju kordon policije.

Rožajke ne odustajemo, ne može više, nastavljamo sa borbom, ne idemo kući dok Purišić ne izađe iz Vlade", kazala je Ifeta Murić iz Rožaja.

foto: Printscreen Youtube/vijesti.me

Poslanik u Skupštini Crne Gore Aleksandar Damjanović kazao je da se ukidanjem naknada "udara ne samo u temelje države i da se ruše elementarna prava građana".

Posle toga, blokirale su bulevar i raskrsnicu kod Hiltona, ali su posle sat vremena odustale od protesta uz poruku da će pravdu tražiti pred sudom u Strazburu.

(Kurir.rs/vijesti.me/CdM)

Foto printscreen youtube

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track