POTPREDSEDNIK SAD U CRNOJ GORI: Majk Pens preneo Trampove pozdrave
Foto: Reuters

DOČEK POtPREDSEDNIK SAD U CRNOJ GORI

POTPREDSEDNIK SAD U CRNOJ GORI: Majk Pens preneo Trampove pozdrave

Crna Gora -

Svečano Prvog saradnika američkog predsednika, koji je u Podgoricu stigao sa suprugom, dočekali najviši zvaničnici

PODGORICA - Potpredsednik SAD Majk Pens najviši je američki zvaničnik koji je posetio Crnu Goru u poslednjih 100 godina, otkako ove dve zemlje imaju diplomatske odnose.

Pensa je na aerodromu u Golubovcima dočekao premijer Duško Marković sa suprugom. Zatim su Pens i Marković zajednički prošli pored stroja Počasne garde Vojske Crne Gore, uz pozdrav državnoj zastavi.

Večera

- Hvala vam na toploj dobrodošlici, koju smo moja supruga i ja doživeli već na dolasku u Crnu Goru. Velika mi je čast da budem u vašoj divnoj zemlji i da proslavimo izvanredne odnose građana Crne Gore i građana Sjedinjenih Američkih Država - rekao je Pens na svečanoj večeri nazdravljajući predsedniku države Filipu Vujanoviću, šefu parlamenta Ivanu Brajoviću i premijeru Dušku Markoviću.

U tom obraćanju Pens je crnogorskim domaćinima preneo pozdrave predsednika SAD Donalda Trampa.

- Ovo je opipljiv znak naše posvećenosti Crnoj Gori kao najnovijoj članici NATO - rekao je Pens.

Fejsbuk

Zanimljivo je da je američka ambasada u Podgorici dolazak prvog saradnika Donalda Trampa prenosila uživo na Fejsbuku.

Pens će danas učestvovati u radu Samita Jadranske povelje, koji se održava u Podgorici. Samit Jadranske povelje okupiće predsednike ili premijere zemalja članica - Crne Gore, Makedonije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Albanije, ali i zemalja posmatrača - Srbije i Makedonije.

Jadransku povelju osnovale su 2003. Albanija, Hrvatska, Makedonija i SAD kako bi se pomoglo zemljama aspirantima da se pridruže NATO.

foto: Reuters

Predsednički

VUJANOVIĆEVA ZDRAVICA

Filip Vujanović je, uz reči dobrodošlice, poručio da će partnerstvo Crne Gore i SAD biti još veće.

- Predsednik Donald Tramp je kazao kako delimo zajedničke vrednosti i mi od njih nikad nećemo odustati. Dragi prijatelji, dižem čašu za prosperitet Amerike, za američko-crnogorsko prijateljstvo, za vaše zdravlje i uspeh, potpredsedniče, i zdravlje i uspeh vaše porodice. Neka Bog blagoslovi prijateljstvo Crne Gore i Sjedinjenih Američkih Država - rekao je predsednik Crne Gore.

Kurir / E.K.

Foto: Reuters

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track