IDENTIFIKOVANA TELA PRONAĐENA U TIVTU: Dvojica Nikšićana raznela se praveći bombu!
Foto: Printscreen Vijesti.me/Siniša Luković

Kobna greška

IDENTIFIKOVANA TELA PRONAĐENA U TIVTU: Dvojica Nikšićana raznela se praveći bombu!

Crna Gora -

TIVAT - Nikšićani Milan Peković (24) i Boško Božović (22) stradali su juče u ranim jutarnjim satima u eksploziji u napuštenom objektu restorana „Mimoza“.

Kasno sinoć porodice su potvrdile identitete Pekovića i Božovića. Dvojica Nikšićana nisu imala dokumenta, a tela su poslata na obdukciju. Preliminarni nalazi istrage ukazuju na to da su dvojica mladića poginula dok su pravili eksplozivnu napravu.

Sagovornici bliski istrazi tvrde da isključuju mogućnost da se radi o ubistvu. Prema tvrdnjama meštana, rano izjutra u utorak čula se snažna detonacija koja je odjeknula u čitavom gradu. Ubrzo posle eksplozije, tela dvojice muškaraca primetili su građani, koji su odmah o tome obavestili policiju.

foto: Printscreen CdM

Njihov nezvanični sagovornik kaže da su zatekli zastrašujući prizor. Tela su bila na samo nekoliko metara udaljenosti jedan od drugog, okrenuta licem prema zemlji. Pored njih pronađen je ruksag u kojem je bio pištolj kalibra 7 milimetara, sa okvirom u kome se nalazilo šest metaka, i maska. Veruje se da su mladići pripremali eksplozivnu napravu i stradali zbog nestručnog rukovanja eksplozivom.

Do eksplozije je došlo zbog oigrešnog prespajanja žica. U danilovgradski Forenzički centar poslati su ruksag i pištolj i policija očekuje da će na osnovu veštačenja utvrditi da li je oružje korišćeno u još nekom krivičnom delu.

Kurir.rs/Vijesti.me

Foto printscreen Vijesti.me/Siniša Luković

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: SKANDAL! Pao na psiho-testu, a postavljen za šefa policije!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track