NESTAO VOĐA KAVČANA: Dojučerašnji robijaš se nije pojavio na sudu! Sledi poternica?
Foto: Printscreen/YouTube

POTRAGA

NESTAO VOĐA KAVČANA: Dojučerašnji robijaš se nije pojavio na sudu! Sledi poternica?

Crna Gora -

Ni traga ni glasa od Igora Božovića, kojem je zakazano ročište za određivanje novog pritvora

PODGORICA - Igor Božović, koji se sumnjiči da je jedan od vođa kavačkog kriminalnog klana iz Kotora, nije se pojavio u podgoričkom višem sudu, gde je bilo zakazano ročište povodom predloga specijalnog tužilaštva da mu se odredi pritvor, pišu crnogorski mediji.

Kako se ni prošlog petka nije pojavio na zakazanom ročištu, izdata je naredba za njegovo prinudno dovođenje. Podsetimo, Božović, koji je, prema potvrđenoj optužnici specijalnog tužilaštva, uz Slobodana Kašćelana označen kao organizator kavačke kriminalne grupe , pušten je iz zatvora Spuž 4. avgusta, gde je dotad služio petogodišnju zatvorsku kaznu zbog šverca kokaina iz Južne Amerike. Specijalno tužilaštvo predložilo je određivanje pritvora za optuženog Božovića zbog opasnosti od uticaja na saizvršioce, koji su u bekstvu i zbog postojanja opasnosti od ponavljanja krivičnog dela.

- Nije jasno zašto predlog za određivanje pritvora sudu nije dostavljen pre 4. avgusta, kada je Božović izašao iz zatvora, s obzirom na to da ga u optužnici označavaju glavnim čovekom opasne i dobro organizovane kriminalne grupe. Zbog toga je izdata naredba za prinudno dovođenje optuženog, a ukoliko ne bude postupljeno po naredbi predsednika suda, raspisaće se poternica - rekao je izvor crnogorskim medijima.

Kurir / M. I.

Foto: Vijesti

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

PODSEĆANJE- pet najvećih klanova u Beogradu!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track