LIBIJSKI STUDENTI BRUTALNO PRETUČENI U NIKŠIĆU: Došli po letačke dozvole, a napadnuti kao svetski teroristi!
Foto: profimedia-0001153442

nema opravdanja

LIBIJSKI STUDENTI BRUTALNO PRETUČENI U NIKŠIĆU: Došli po letačke dozvole, a napadnuti kao svetski teroristi!

Crna Gora -

Libijac, polaznik škole Ervejz Eviješn Akademije, pretučen je prije nekoliko noći ispred noćnog kluba "Dajmond" u Nikšiću.

Kako tvrde iz Akademije njega i još dvojicu Libijaca napali su Nikšićani na verskoj osnovi. Kako se navodi u saopštenju Akademije, jedan od studenata je brutalno pretučen.

"Izlazeći iz noćnog kluba Dajmond u kome je bio sa dvojicom kolega, student je napadnut od strane grupe Nikšićanina između 20 i 30 godina pijanih i agresivnih koji su iznosili pretnje na račun muslimana i studenata da su oni svetski teroristi ističući da oni mrze muslimane. Napadnuti student je udaren pesnicom od strane jednog Nikšićanina iz grupe, koji su potencijalno bili naoružani dok su njegovi prijatelji stajali pored njih da bi ga zaštitili. Napadnuti student je primljen u hitnu pomoć u Nikšiću i poslat je u Podgoricu na skener glave, službenim ambulantnim kolima Bolnice Nikšić", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da policija sumnja na četvoricu počinilaca, koji su privedeni nakon provjere sigurnosnih kamera.

"Više je nego neprijatno iznenađenje činjenica da su naši studenti, koji su stipendisti libijske Vlade, i koji se u Crnoj Gori školuju za pilote, napadnuti u Nikšiću u noći između petka i subote. Jedan od njih je zbog zadobijenih udaraca bio nesvestan izvesno vreme i život mu je bio ugrožen zbog gušenja jezikom. Studenti su napadnuti iz čista mira, a povod napadačima bila je njihova verska i nacionalna pripadnost. Ovaj napad predstavlja rasistički čin koji nanosi ogromnu štetu ne samo našoj Akademiji već i celoj zemlji. Ovakvi postupci moraju biti strogo kažnjeni i onemogućeni ubuduće. Naša Akademija će preduzeti sve što je u njenoj moći da se ovaj događaj prikaže u svom pravom svetlu, i da se sve u vezi sa tim i adekvatno procesuira. Sigurni smo da će nadležni organi preduzeti sve zakonom predviđene radnje po ovom pitanju. Mi ćemo na tome insistirati", rekao je Petar Glomazić, direktor baze Akademije u Crnoj Gori.

"Pozivamo zvaničnike na najvišem nivou da osude i na pravi način procesuiraju ovaj slučaj nasilja i rasistički motivisanog napada koji u mnogome može da ugrozi stabilnost. Ovi studenti koji tek sedam dana u Nikšiću te izražavam zabrinutost šta možemo da očekujemo u narednih godinu dana do kraja njihovog školovanja. Mi radimo na promovisanju i pozicioniranju Crne Gore kao sigurne i stabilne države i ovakvi incidenti jednostavno nisu prihvatljivi", istakao je Ted Kabut, globalni direktor Ervejz Evijejšn Akademi.

Jedan od studenata je rekao da oni nisu teroristi. "Mi smo došli u Crnu Goru da se školujemo i sada smo zabrinuti za našu bezbednost", rekao je jedan od studenata.

Prema navodima MUP-a Crne Gore, službenici CB Nikšić su, odmah po saznanju za događaj, identifikovali pomenute četiri osobe iz Nikšića.

Reč je o M.Ć (27), D.B (20), L.K (21) i S.M (18), od kojih je uzeta izjava u službenim policijskim prostorijama.

Kurir.rs/Vijesti.me/Tanjug

Foto: Profimedia

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Kokeza se obogatio na grbači naroda, od aerodroma dobio 32,5 miliona!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track