Najnovije vesti

AMFILOHIJE HOĆE DA ISPUNI POSLEDNJU NJEGOŠEVU ŽELJU: Vladiku je sustiglo ono čega se najviše bojao!
Foto: Vijesti.me/ Savo Prelević, Foto: Vijesti.me/ Savo Prelević

PISAO PREMIJERU MARKOVIĆU

AMFILOHIJE HOĆE DA ISPUNI POSLEDNJU NJEGOŠEVU ŽELJU: Vladiku je sustiglo ono čega se najviše bojao!

Crna Gora

Mitropolit crnogorsko primorski Amfilohije zatražio je od premijera Duška Markovića obnavljanje porušene crkve Svetog Petra i da se Njegoš sahrani u njoj, što mu je bila, kako kaže, i poslednja želja.

 

Mitropolit je rekao u Budvi da je Markoviću s tim u vezi uputio pismo i izrazio nadu da će u crnogorskom društvu sazreti saznanje da je to neophodno učiniti.

 

Podsetio je da to nije prvo pismo koje je uputio jednom crngorskom premijeru sa istim zahtevom. Učino je to kaže i dok je premijer bio Igor Lukšić, pa potom Milo Đukanović i sada kada je premijer Marković.

"Podsetio sam ga da se vrati crkva na Lovćenu: neka mauzolej ostane tu, neka to svedočanstvo jednog vremena i odnosa prema Njegošu, koji nije njegoševski. Da se Njegoš izvadi iz tamnice. Za one koji ne veruju u svece na Lovćenu su sada mošti Njegoševe i to izrešetane munjama i gromovima i prebacivane šest puta. Njegoš je po tome jedinstven u Evropi i svetu, jer je šest puta njegov grob prekopavan, i nadamo se da će sedmi put, sedam je sveti broj, da ćemo ga vratiti u njegovu crkvicu", naveo je Amfilohije.

 

Amfilohije je kazao da je Njegoša sustiglo ono od čega se bojao, a to je zlo domaće.

 

"Zlo domaće je upravo njega stiglo i danas vi imate Lovćen koji je jedina planina u svetu koja je tako zgažena, unižena, ponižena čija je utroba razorena", rekao je Amfilohije.

 

 

(Kurir.rs/ Tanjug)

Foto: Vijesti.me/ Savo Prelević

 

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

 

KURIR TV VESTI UŽIVO: Kako je premijerkin brat zgrnuo milione evra, otkad je Ana na vlasti?

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...