(UZNEMIRUJUĆE) PAS UGINUO VEZAN LANCEM ZA DRVO: Ostavili ga na pustom mestu na paklenim temperaturama
Foto: FACEBOOK/NVO RUKA ŠAPI

BIĆE PODNETE KRIVIČNE PRIJAVE

(UZNEMIRUJUĆE) PAS UGINUO VEZAN LANCEM ZA DRVO: Ostavili ga na pustom mestu na paklenim temperaturama

Crna Gora -

Volonteri NVO "Ruka-šapi", na Ćemovskom polju, prema Tuzima u Crnoj gori, juče su našli uginulog psa, vezanog lancem za drvo.

"Pas je bio vezan za drvo i ostavljen da na ovim paklenim podgoričkim temperaturama danima polako i mučno umire od žeđi i gladi, bez apsolutno ikakve mogućnosti da pobegne, a na mestu gde niko nije mogao ni da ga zapazi, a još manje spasi. Kakvu je agoniju nesrećna životinja proživljavala može se samo naslutiti kroz oderanu koru stabla u grčevitim pokušajima da se otrgne, kao i rupu koju je iskopala, ne bi li se makar malo rashladila, možda i našla bilo šta da donekle utoli glad, a koja je na kraju postala njen grob. Smatramo da bilo ko zdravog razuma, bio on ljubitelj životinja ili ne, ne može da nađe logičan i opravdan razlog ovakvog zaista monstruoznog čina“, navode iz organizacije koja će podneti i krivičnu prijavu protiv NN lica.

Kako su podsetili, ovo je samo jedan u nizu slučajeva nasilja nad životinjama u Podgorici, ističući da su počinioci u najvećem broju slučajeva prošli nekažnjeno.

Kurir.rs/Vijesti (Damira Kalač) Foto. Facebook/NVO Ruka šapi

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Kurir TV: Kako se odbraniti ako Vas pas napadne?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track