PARADA PONOSA U PODGORICI: Organizatori: Na prajd se ne poziva, nego se dolazi
Foto: Twitter/PR Centar

ČOJSTVOM PROTIV NASILJA

PARADA PONOSA U PODGORICI: Organizatori: Na prajd se ne poziva, nego se dolazi

Crna Gora -

Peta Parada ponosa u Podgorici biće održana danas u podne pod sloganom "Čojstvom protiv nasilja".

Iz ambasade SAD, koja je sinoć bila osvetljena u bojama duge u čast Parade ponosa, pozvali su građane da im se pridruže u šetnji ulicama glavnog grada.

"Sinoć je naša ambasada bila osvetljena u bojama duge u čast Parade ponosa. Pridružite nam se danas", navodi se na Tviter nalogu američke ambasade uz video snimak zgrade u duginim bojama.

Danijel Kalezić iz LGBTIQ asocijacije Kvir Montenegro je nagovestio da će ove godine šetati novim ulicama, poručujući da će to biti "lepo iznenađenje". Kalezić je rekao da ove godine nisu nikoga posebno pozivali jer se "na prajd ne poziva, nego se dolazi".

Policija će danas, zbog Parade ponosa, od devet do 15 sati zatvoriti više ulica u Podgorici, a okupljanje učesnika ovogodišnjeg Montenegro prajda zakazano je u centru Podgorice u 12 sati.

Član Organizacionog odbora Montenegro prajda Jovan Ulićević ranije je rekao da taj događaj organizuju u znaku zajedničkog zalaganja više društvenih grupa koje su, kako je naveo, suočene sa nasiljem, preneli su crnogorski mediji.

Kurir.rs/Beta Foto: Twitter/PR Centar

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prvi poljubac na Prajdu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track