MAROVIĆ JOŠ NIJE UPLATIO MILION EVRA CRNOJ GORI: Sada bi mogao da ostane i bez imovine
Foto: Vijesti/Savo Prelević

PROSTAO JE DA ODLEŽI 3 GODINE U ZATVORU

MAROVIĆ JOŠ NIJE UPLATIO MILION EVRA CRNOJ GORI: Sada bi mogao da ostane i bez imovine

Crna Gora -

Bivši visoki funkcioner DPS-a Svetozar Marović nije uplatio milion i sto hiljada evra budžetu Crne Gore na osnovu sporazuma koji je potpisao sa Specijalnim tužilaštvom, a kojim je priznao da je organizovao kriminalnu grupu, koja je budvanskoj opštini nanela višemilionsku štetu.

Branilac Marovića, advokat Zdravko Begović, kazao je da je njegov klijent još na lečenju u Institutu za mentalno zdravlje u Beogradu.

Moj branjenik se nalazi još na lečenju, a što se tiče novca koji je trebalo da uplati, nemam informaciju kada će to uraditi. U svakom slučaju, ako ne uplati zapleniće se imovina koja je mnogo više vredna i ona će se kasnije prodajom refundirati u budžet istakao je Begović.

Kako je kazao, Tužilaštvo je u vreme zaključenja sporazuma o priznanju krivice stavilo hipoteku na nekretnine koje su mnogo veće vrednosti od iznosa koji je predviđen sporazumom.

“Tu imovinu su veštačili stručnjaci građevinske struke koje je odredilo Tužilaštvo tako da se ne može raditi o nekom subjektivnom nalazu u smislu da je imovina manje vredna od milion evra i ako se zaista ne plati taj novčani iznos, onda će se ta imovina pleniti, pa se može prodavati”, dodao je Begović.

Istim sporazumom kojim je trebalo da uplati novac, Marović je pristao da odleži tri godine i devet meseci zatvora.

Za Marovićem je sredinom maja raspisana crvena Interpolova poternica kako bi kaznu odslužio u Spužu.

Prema sporazumima koje je potpisao, Marović je učestvovao u malverzacijama prilikom gradnje Donjeg bulevara, puta u selu Krapina, platoa na Jazu, izgradnje sistema za prečišćavanje otpadnih voda, kao i u predmetima „Properti investment“, „Kopirajt“, ,,Prijevor” i ,,TK Plaza”.

Kurir.rs/CDM Foto:Vijesti/Savo Prelević

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track