CRNOGORSKI DRŽAVNI TUŽILAC: Ruske specijalne jedinice na Zlatiboru pripremali državni udar!
Foto: Youtube/Vijesti Online

Teška optužba

CRNOGORSKI DRŽAVNI TUŽILAC: Ruske specijalne jedinice na Zlatiboru pripremali državni udar!

Crna Gora -

Crnogorski specijalni državni tužilac Milivoje Katnić izjavio je danas da su jedinice ruske Vojne obaveštajne službe (GRU) na Zlatiboru pripremale državni udar u Crnoj Gori, preneo je portal IN4S.

Ovakva teška optužba od strane glavnog specijalnog tužioca se smatra optužbom države Crne Gore i zahteva hitnu reakciju Srbije i Rusije, izjavio je lider Pokreta za promene i član Predsedništva Demokratskog fronta Nebojša Medojević.

Pred kraj današnjeg suđenja za državni udar u Višem sudu u Podgorici Katnić je rekao da 16. oktobra 2016. godine nije uhapšena grupa Kozaka, Predrag Bogićević, kao i grupa iz ruske obaveštajne službe, koja se nalazila na Zlatiboru, dodavši da će u daljem postupku objasniti zašto to nije urađeno.

Ovo je do sada najteža optužba Crne Gore prema Srbiji i Rusiji, koje je Katnić optužio da za učestvovanje u agresiji na suverenu Crnu Goru, naglasio je Medojević.

On je pozvao premijera Duška Markovića i predsednika države Filipa Vujanovića da se odmah odrede na ovu javno izrečenu optužbu Katnića.

Optužiti državu Srbiju da je na svojoj teritoriji omogućila dolazak i delovanje specijalnce jedinice Vojne obavještajne službe Rusije, koja se na Zlatiboru pripremala da izvrši napad na Crnu Goru, izvede državni udar i likvidira premijera Vlade, je najozbiljnija moguća optužba i ukoliko se ispotavi tačnom, nepohodno je da se Vlada hitno izjasni o kontramerama protiv Srbije.

Ukoliko se ispostavi da je tužilac Katnić iznosio neistine, što mu je već viđeni manir, ovakva gruba neistina mora dovesti do pitanja njegove odgovornosti i otvoriti odavno prisutno pitanje o njegovoj sposobnosti da obavlja ovako značajnu državnu funkciju, naveo je Medojević.

(Kurir.rs/FoNet)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Šokantni obrt u istrazi ubistva Jelene Marjanović! Otkriven ključni svedok?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track