OSUĐEN POSLANIK DEMOKRATSKOG FRONTA: Kneževiću 7 meseci zbog napada na policajca
Foto: Reuters

presuda

OSUĐEN POSLANIK DEMOKRATSKOG FRONTA: Kneževiću 7 meseci zbog napada na policajca

Crna Gora -

Poslanik opozicionog Demokratskog fronta (DF) Milan Knežević osuđen je danas na sedam meseci zatvora jer je oktobra 2015. fizički nasrnuo na policajca Miljana Markovića ispred Skupštine Crne Gore u Podgorici.

Knežević je bio optužen za napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti, u vreme antivladinih protesta Fronta oktobra 2015. godine ispred Skupštine Crne Gore u Podgorici.

Za to krivično delo predviđena je kazna zatvora od šest meseci do pet godina.

Prema optužnici, jedan od čelnika Fronta je prilikom uklanjanja bine i šatora DF-a ispred parlamenta fizički nasrnuo na policajca.

Knežević je ranije pred sudom kazao da se branio od "protivzakonitog" postupanja policije i da je "ponosan na sve što je uradio tog dana".

Ukoliko ova presuda postane pravosnažna, Knežević više neće moći da bude poslanik u Skupštini Crne Gore.

Sudija podgoričkog Osnovnog suda Goran Đuković je obrazlažući presudu rekao da je Kneževiću otežavajuća okolnost to što je poslanik a olakšavajuća što nije ranije osuđivan.

Policajac na koga je poslanik nasrnuo je ranije priznao da se smejao dok ga je Knežević gurao, ali i tvrdio da se osećao ugroženo tom prilikom. Dodao je tada i da je Knežević nasrnuo na njega kada je počelo uklanjanje šatora, te da je nastavio i pored upozorenja da to ne radi.

Odbrana poslanika Kneževića najavila je žalbu na presudu Osnovnog suda.

Advokatica Andrijana Razić je podgoričkom radiju Antena M kazala da je kazna "oštra, imajući u vidu i da su u drugim javnosti propraćenim slučajevima počinioci koju su izvršili i mnogo teža krivična dela bili osuđeni na uslovne ili novčane kazne".

(Kurir.rs/Beta)

Foto Reuters

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track