Najnovije vesti

OSUĐEN POSLANIK DEMOKRATSKOG FRONTA: Kneževiću 7 meseci zbog napada na policajca
Foto: Reuters

presuda

OSUĐEN POSLANIK DEMOKRATSKOG FRONTA: Kneževiću 7 meseci zbog napada na policajca

Crna Gora

Poslanik opozicionog Demokratskog fronta (DF) Milan Knežević osuđen je danas na sedam meseci zatvora jer je oktobra 2015. fizički nasrnuo na policajca Miljana Markovića ispred Skupštine Crne Gore u Podgorici.

Knežević je bio optužen za napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti, u vreme antivladinih protesta Fronta oktobra 2015. godine ispred Skupštine Crne Gore u Podgorici.

 

Za to krivično delo predviđena je kazna zatvora od šest meseci do pet godina.

Prema optužnici, jedan od čelnika Fronta je prilikom uklanjanja bine i šatora DF-a ispred parlamenta fizički nasrnuo na policajca.

 

Knežević je ranije pred sudom kazao da se branio od "protivzakonitog" postupanja policije i da je "ponosan na sve što je uradio tog dana".

Ukoliko ova presuda postane pravosnažna, Knežević više neće moći da bude poslanik u Skupštini Crne Gore.

Sudija podgoričkog Osnovnog suda Goran Đuković je obrazlažući presudu rekao da je Kneževiću otežavajuća okolnost to što je poslanik a olakšavajuća što nije ranije osuđivan.

 

Policajac na koga je poslanik nasrnuo je ranije priznao da se smejao dok ga je Knežević gurao, ali i tvrdio da se osećao ugroženo tom prilikom. Dodao je tada i da je Knežević nasrnuo na njega kada je počelo uklanjanje šatora, te da je nastavio i pored upozorenja da to ne radi.

 

Odbrana poslanika Kneževića najavila je žalbu na presudu Osnovnog suda.

Advokatica Andrijana Razić je podgoričkom radiju Antena M kazala da je kazna "oštra, imajući u vidu i da su u drugim javnosti propraćenim  slučajevima počinioci koju su izvršili i mnogo teža krivična dela bili osuđeni na uslovne ili novčane kazne".

 

(Kurir.rs/Beta)

Foto Reuters

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...