DEMOKRATSKI FRONT OBJAVIO PISMO SERGEJA LAVROVA: Događaji u CG su politička narudžbina
Foto: Beta, AP

jasna poruka

DEMOKRATSKI FRONT OBJAVIO PISMO SERGEJA LAVROVA: Događaji u CG su politička narudžbina

Crna Gora -

Demokratski front predstavio je danas crnogorskoj javnosti pismo šefa ruske diplomatije Sergeja Lavrova, upućeno deputatu ruske Dume i predsedniku partije Rodina Alekseju Žuravljovu, u kojem se navodi da kategorički odbacuje mogućnost umešanosti ruske strane u bilo kakve pokušaje organizovanja nezakonitih delovanja u CG.

U pismu, koje je objavio DF, navodi se da sudski proces povodom događaja od 16. oktobra 2016. u CG, za čije se učesnike smatraju lideri crnogorske opozicije A. Mandić i M. Knežević, kao i ruski građani E. Šišmakov i V. Popov, ima "jasan karakter politicke narudžbine, sa ciljem diskreditacije opozicione energije u zemlji, kao i da se podrije poverenje Crnogoraca prema Rusiji", prenosi RTCG.

"Ruska strana kategorički odbacuje mogućnost zvanične umešanosti u bilo kakve pokušaje organizovanja nezakonitih delovanja u CG i u vezi s tim neutemeljene i tendenciozne tvrdnje Podgorice i njenih stranih mentora", napominje se u pismu.

Kako se navodi u pismu, rezultati rada crnogorskih istražitelja predočeni tokom prethodnih sudskih ročišta pokazuju "apsurdnost i nekonzistentnost najavljenih optužbi, a uplitanja na temu o 'ruskom tragu' izazivaju sumnje u adekvatnost i transparentnost sprovedene istrage od strane vlasti u Crnoj Gori".

Kako se navodi, prema postojećim informacijama, građani Rusije E. Šišmakov i V. Popov u CG ili bilo kojim drugim zemljama nisu se zadržavali.

U pismu se navodi i da je Ministarstvo spoljnih poslova Rusije spremno da ostvari svu neophodnu saradnju u zaštiti zakonitih prava i interesa ruskih građana.

RT CG objavio je celo pismo na ruskom jeziku, za koje navodi da je DF dostavio medijima, a na kojem se vidi da je datirano 3. novembra 2017. godine.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: Beta AP

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO! Novo vršnjačko nasilje u Srbiji!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track