KOMISIJA NE DA NA SUDIJU: To što je objavio selfi u bademantilu ne ruši sudijski ugled
Foto: Vijesti.me

SKANDAL U ULCINJU

KOMISIJA NE DA NA SUDIJU: To što je objavio selfi u bademantilu ne ruši sudijski ugled

Crna Gora -

Komisija za etički kodeks Sudskog saveta odbacila je prijavu protiv predsednika ulcinjskog Osnovnog suda Amira Đokaja, koji je ranije na Instagramu objavio selfi u bademantilu.

Ta Komisija smatra da ta fotografija ne vređa etnički princip integriteta sudije, što je bilo osnova za podnošenje prijave.

Podnosilac prijave ističe da "ovaj događaj nije nepoznat građanima Ulcinja, s obzirom na to da sudija Đokaj ima javan profil na toj mreži, zbog čega je postao gradska tema, a time ne poštuje dostojanstvo suda i svoje funkcije".

"Etičkim kodeksom je propisano da je sudija za vreme rada u sudu dužan da poštuje kodeks poslovnog oblačenja primeren sudskom pozivu i da bude prikladno obučen u svim ostalim prilikama. Isti kodeks propisuje i da sudija ima pravo i dužnost da od službenika, kao i stranaka i građana koji pristupaju sudu, zahteva da se oblače primereno sudskoj instituciji i njenom ugledu...", navodi se u prijavi.

Đokaj se branio da su ovi navodi "zlonamerni, tendenciozni i krajnje neprimereni" i da je na objavljenoj fotografiji obučen "sasvim uobičajeno i prikladno oblačenje za boravak u svom domu ili u hotelskoj sobi" i da ni na koji način ne predstavlja "razgolićavanje".

Ipak, uklnio je spornu fotografiju s Instagrama.

Kurir.rs/Vijesti.me

Foto: Vijesti.me

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO! Rijaliti u sudnici Haškog tribunala!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track