BOMBAŠKI NAPAD NA CETINJU: Eksploziv aktiviran daljinskim upravljačem!
Foto: printscreen Vijesti.me/čitalac

prvi rezultati istrage

BOMBAŠKI NAPAD NA CETINJU: Eksploziv aktiviran daljinskim upravljačem!

Crna Gora -

CETINJE - Cetinjanin Nikola Kaluđerović, koji je preksinoć zadobio teške povrede u eksploziji automobila u centru Cetinja, stabilno je, dok je njegov saputnik Stevo Vujović, koji je tom prilikom zadobio lakše povrede, otpušten na kućno lečenje.

Eksplozija se dogodila u subotu uveče dok su Kaluđerović i Vujović u automobilu marke “pežo” čekali na semaforu da se upali zeleno svetlo. Kaluđerović je upravljao automobilom, dok je Vujović bio na mestu suvozača tako da je od detonacije ispao iz automobila i zadobio lakše povrede, dok je njegov drug teško povređen. Vujović je sa lakšim povredama uspeo da dođe do obližnjeg objekta i zatraži pomoć.

Prema preliminarnim rezultatima istrage sumnja se da je ispod automobila bila postavljen plastični eksploziv, koji je najverovatnije, aktivirana daljinskim upravljačem.

Na asfaltu ispod vozila ostao je krater koji ukazuje da je eksploziv bio postavljen ispod vozila. I stanje automobila posle eksplozije ukazuje na tu sumnju, jer bi oštećenja bila mnogo veća da je eksplozivna naprava postavljena pod sedište vozača.

Kaluđerović i Vujović nisu poznati policiji po izvršenju krivičnih dela, a tokom sprovođenja istražnih radnji, inspektori su došli do saznanja koja ukazuju na sumnju da su povremeno bili u društvu lica iz kriminalnog miljea. Zbog toga se ispituje više mogućih motiva napada.

Policija ispituje okolnosti pod kojim je došlo do eksplozije. Saopštili su da će se istragom utvrditi da li su povređeni bili meta napada ili su, pak, prevozili eksploziv koji je bio namenjen nekom drugom.

Kurir.rs/CdM

Foto printscreen Vijesti.me/čitalac

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Na pomolu novi mafijaški obračun?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track