IMA SE: Poslanici Crne Gore na putovanja potrošili 54.000 evra
Foto: Profimedia

u 2017. godini

IMA SE: Poslanici Crne Gore na putovanja potrošili 54.000 evra

Crna Gora -

Skupština Crne Gore je prošle godine potrošila oko 54.000 evra na službena putovanja, dok je oko 48.000 evra isplaćeno da bi na sednice parlamenta došli poslanici koji žive van Podgorice.

Prema podacima Skupštine predsednik parlamenta Ivan Brajović je prošle godine 15 puta bio u inostranstvu, dok su poslanici Demokratske partije socijalista (DPS) Obrad Mišo Stanišić i Predrag Sekulić 12 puta predstavljali parlament van države.

Poslanik Hrvatske građanske inicijative (HGI) Adrijan Vuksanović je u inostranstvu službeno boravio 11 puta, a potpredsednik parlemanta Genci Nimanbegu i poslanik Bošnjačke stranke (BS) Ervin Ibrahimović su putovali van države osam puta.

Ibrahimović je parlamentu napravio i najveći trošak, kada mu je 2.409 evra plaćeno za učestvovanje na osnivačkoj Skupštini Američko-kanadske unije udruženja dijaspore u Njujorku. U skupštinskoj službi za odnose sa javnošću navode da je po hiljadu evra potrošeno na put Ibrahimovića, Sekulića i Sanje Vlahović (DPS) na januarsko zasedanje Parlamentarne skupštine Saveta Evrope.

Parlament je tokom 2016. godine na službena putovanja potrošio 595.648 evra. Od oktobra 2016. godine poslanici opozicije bojkotovali su rad parlamenta.

Kako se navodi, najmanje je potrošeno za učešće poslanika DPS-a Nikole Rakočevića na seminaru u Nemačkoj, jer mu je iz skupštinske kase isplaćeno 7.30 evra. Ističe se i da je za učešće Brajovića na proslavi Dana državnosti u Beogradu iz skupštinske kase isplaćeno je 27 evra.

Za zakup stanova poslanicima prošle godine je izdvojeno 12.061 eura. Pravo na zakup stana u Podgorici iskoristila su tri poslanika, ali se ne navode njihova imena.

Kurir.rs / Vijesti.me

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track