Najnovije vesti

DIREKTOR ZATVORA U CRNOJ GORI: Nije čudno kad se zatvorenici tuku
Foto: Vjesti.me

HIT

DIREKTOR ZATVORA U CRNOJ GORI: Nije čudno kad se zatvorenici tuku

Crna Gora

Činjenica je da povremeno dolazi do tih situacija, koje nisu ni neočekivane, ni neuobičajene, imajući u vidu da je reč o specifičnim uslovima

Milan Tomić, vršilac dužnosti direktora crnogorskih zatvora, negirao je tvrdnje predstavnika sindikata da manjak zaposlenih uzrokuje svakodnevne incidente u zatvoru.

- Incidenti medu zatvorenicima i pritvorenicima i među zatvorenicima i pritvorenicima, sa jedne, i službenicima, sa druge strane, ne dešavaju se svakodnevno. Činjenica je da povremeno dolazi do tih situacija, koje nisu ni neočekivane, ni neuobičajene, imajući u vidu da je reč o specifičnim uslovima, kao i činjenici da se na izdržavanju kazne zatvora i mere pritvora nalaze osobe različitih struktura ličnosti, često sa poremećajima u ponašanju - objasnio je Tomić, a prenose podgoričke Vijesti.


On je rekao da u tim slučajevima dolazi do intervencije službenika.

- Aktivnosti na suzbijanju tih pojava su svakodnevne - kazao je on.


Tomić je rekao da je u crnogorskim zatvorima trenutno zaposleno 490 službenika, od čega je 361 obezbeđenje. On tvrdi da upražnjena radna mesta na poziciji pomoćnika direktora ne ometaju funkcionisanje Zavoda.


J. I.

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...