DIREKTOR ZATVORA U CRNOJ GORI: Nije čudno kad se zatvorenici tuku
Foto: Vjesti.me

HIT

DIREKTOR ZATVORA U CRNOJ GORI: Nije čudno kad se zatvorenici tuku

Crna Gora -

Činjenica je da povremeno dolazi do tih situacija, koje nisu ni neočekivane, ni neuobičajene, imajući u vidu da je reč o specifičnim uslovima

Milan Tomić, vršilac dužnosti direktora crnogorskih zatvora, negirao je tvrdnje predstavnika sindikata da manjak zaposlenih uzrokuje svakodnevne incidente u zatvoru.

- Incidenti medu zatvorenicima i pritvorenicima i među zatvorenicima i pritvorenicima, sa jedne, i službenicima, sa druge strane, ne dešavaju se svakodnevno. Činjenica je da povremeno dolazi do tih situacija, koje nisu ni neočekivane, ni neuobičajene, imajući u vidu da je reč o specifičnim uslovima, kao i činjenici da se na izdržavanju kazne zatvora i mere pritvora nalaze osobe različitih struktura ličnosti, često sa poremećajima u ponašanju - objasnio je Tomić, a prenose podgoričke Vijesti.

On je rekao da u tim slučajevima dolazi do intervencije službenika.

- Aktivnosti na suzbijanju tih pojava su svakodnevne - kazao je on.

Tomić je rekao da je u crnogorskim zatvorima trenutno zaposleno 490 službenika, od čega je 361 obezbeđenje. On tvrdi da upražnjena radna mesta na poziciji pomoćnika direktora ne ometaju funkcionisanje Zavoda.

J. I.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track