POTRESNA PRIČA BRATA BOMBAŠA IZ PODGORICE: Ponosno se borio na Kosovu! Jednu stvar nije mogao da preboli!
Foto: Facebook, Vijesti.me/Savo Prelević

SAHRANJEN DALIBOR JAUKOVIĆ

POTRESNA PRIČA BRATA BOMBAŠA IZ PODGORICE: Ponosno se borio na Kosovu! Jednu stvar nije mogao da preboli!

Crna Gora -

U selu Pridvorica kod Šavnika sahranjen Dalibor Jauković, napadač na Ambasadu SAD u Podgorici. Sahranjen pored oca, bez smrtovnice i umrlice u novinama

Majka, brat i uža rodbina ispratili su u petak na večni počinak Dalibora Jaukovića (43), bivšeg pripadnika VJ koji se pre tri dana razneo nakon napada na Ambasadu SAD u Podgorici. Sahranjen je u selu Pridvorica nedaleko od Šavnika, pored oca Mladena.

"U petak ujutru sam sahranio brata i teško mi je bilo šta reći. Nismo se nadali da će ovako nešto učiniti. U životu nikome nismo problem napravili. Bio je ponosan što je kao vojnik Vojske Jugoslavije učestvovao u ratu protiv NATO na Kosovu. Nije mogao da preboli što je Crna Gora postala članica Alijanse", priča za "Novosti" Dejan, koga je nekoliko metara dalje čekalo policijsko vozilo.

Na vratima nema smrtovnice, kao ni uobičajene umrlice u novinama.

"Večeras ću poslati čitulju. Čekao sam da prođe sahrana", kazao je kratko Dejan.

Ispred zgrade su ga dočekali mnogobrojni prijatelji, pobratimi. Svi dele tugu sa, kako kažu, časnom familijom koja je uzor po poštenju u celom kvartu.

"Svi smo u šoku. Bio nam je najbolji komšija, miran i dobar čovek. Ovo nema veze sa terorizmom. Očigledno da ga je velika muka naterala da to učini" pričaju komšije.

"Teško su živeli, a on heroj sa Kosova ostao bez posla i perspektive. To nije mogao da podnese. Namerno je izabrao gluvo doba noći kako ne bi nekog drugog povredio. Nije voleo NATO, borio se protiv njih 1999. godine."

Kurir.rs/ Novosti.rs

Foto: Vijesti.me/ Savo Prelević i Printscreen/ Facebook

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) OPSADNO STANJE U PODGORICI: Specijalci čuvaju američku ambasadu! PRVI SNIMCI diplomatskog predstavništva posle napada!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track